TURNEU DE GRAND SLAM ANUNTAT DE FEDERATIA MONDIALA, PENTRU ELITA TAEKWONDO-ULUI INTERNATIONAL

In vederea promovarii taekwondo-ului ca o disciplina sportiva mai accesibila catre media si spectatori, federatia mondiala a anuntat oficial introducerea unui eveniment nou in grila de competitii de nivel inalt, World Taekwondo Grand Slam Champions Series, in cadrul careia, sportivii au oportunitatea de a castiga sume importante de bani si pot deveni totodata pilonul forte al unei noi clase de super-vedete in taekwondo.

Prima editie a Grand Slam Series va include opt competitii ce vor incepe la finele anului 2017 si vor continua la inceputul anului 2018. Prima gazda a acestui tip de turneu va fi orasul Wuxi, din China. Anuntul oficial facut de presedintele WT impreuna cu directorul general al principalului partener, Jin-bang Yang a fost facuta in data de 24 Iulie 2017, conferinta incluzand personalitati are forului olimpic chinezesc si ai orasului Wuxi.

Suntem extrem de incantati sa anuntam Grand Slam Series si speram sa avem mai multa expunere media decat oricand in trecut.

a spus presedintele WT, Choue.

Scopul principal al acestui tip de evenimente este sa transmita povestea fiecaruia dintre participanti pentru a-i transforma treptat in vedete ale sportului. Vor fi folosite opt categorii de greutate (patru la masculin si patru la feminin) iar premiile totale puse la bataie pentru fiecare dintre cele opt competitii dintr-un sezon vor avea o valoare totala de 800.000 de dolari. Castigatorul unei competitii va obtine 70.000 de dolari, locul secund 20.000 de dolari iar medaliatii cu bronz 10.000 de dolari.

Seria competitiilor va avea un caracter invitational si va aduce laolalta cei mai buni 12 sportivi per categorie de greutate. Printre participantii invitati se vor numara castigatorii aurului olimpic la Rio 2016, castigatori ai Campionatului Mondial de Taekwondo 2017 precum si castigatori ai seriei Grand Prix Final 2016 si 2017 iar pentru suplimentarea locurilor se va folosi rankingul olimpic.

Fiecare tara gazda a unui eveniment va primi un wild card, pentru un sportiv ce va fi nevoit sa completeze un tur de pre-calificari pentru a accesa grila principala iar ultimele locuri ramase libere din fiecare eveniment vor fi deschise si sportivilor din alte discipline de full contact ce vor avea oportunitatea de a participa in turnee de pre-calificare unde se vor folosi regulamente WT.