VISELE DEVIN REALITATE

Un numar record de tineri, baieti si fete, participanti la Stagiul Tehnic National 2017 – Eforie Sud, si-au vazut visul implinit, de a fi detinatori ai centurilor rosie cu tresa neagra sau neagra, dupa ore bune de travaliu sub efortul specific al disciplinei noastre sportive olimpice.

Activitatea de pregatire continua a sportivilor, Examinarea pentru gradul de 1 KUP si 1 DAN s-a derulat pe tot parcursul stagiului, cu interes si atentia cuvenita nevoilor fiecarui participant, totodata avandu-se in vedere si criteriu de varsta, esential in proces.

Colectivul de tehnicieni a asigurat prin planul si structura lectiilor, parcurgerea unui curriculum adecvat cerintelor prevazute in programa de examinare/evaluare, asigurand astfel achizitiile corespunzatoare etapei. Planul de lectii si elaborarea structurii temelor au fost realizate de catre Apostol Constantin – Antrenor Emerit. Acesta a fost secondat de catre urmatorii specialisti ai federatiei: Marius Muti – 4 DAN, Clipea Sebastian – 4 DAN, Tibichi Daniel – 4 DAN, Coldrea Florin – 4 DAN, Nedelcu Razvan – 4 DAN.

Trebuiesc evocate si aspectele prin care s-au evidentiat instructorii / antrenorii cluburilor de unde provin sportivii inscrisi la examen. Mentionam volumul mare de cunostinte tehnice consolidate corespunzator fiecarui nivel de varsta reprezentata, cat si cunoasterea procedurilor specifice procedurii de examinare. Toate aceste aspecte pozitive au condus la eficientizarea timpului si la o notare coerenta a prestatiilor.

Au fost constatate si aspecte negative ce au ramas de imbunatatit in orizontul viitor, precum deficitul de pregatire fizica generala, de mobilitate a membrelor inferioare si flexibilitate a trunchiului in acord cu specificul miscarilor de Taekwondo WT. 

In aceasta perioada a fost lansat in cadrul platformei RANKING si segmentul de evidenta si examinare KUP ce va deveni astfel singura metoda de certificare a rezultatelor obtinute la examenele sustinute la examenele sustinute de cluburi si totodata va ajuta puternic inspre transparentizarea procesului si a rezultatelor acestuia.

Toti sportivii inscrisi la sesiunea de examinare KUP / DAN din data de 5 August 2017, Eforie Sud, au promovat!

FELICITARI!