DRACULA OPEN, G1 TOURNAMENT!

Eforturile conducerii federatiei privind reprezentarea Romaniei raman eficiente si prolifice.

In consecinta, singura competitie de Taekwondo WTF, ce are un caracter international, organizata in tara noastra si cunoscuta sub denumirea de Dracula Open, a primit statutul de concurs din clasa G1. Clasificarea G1 confera sportivilor oportunitatea de a castiga puncte ce folosesc in ierarhia rankingului WT.

Primii 30 de sportivi din aceasta ierarhie primesc invitatii si pot participa la competitii de Grand Prix unde punctajul alocat este considerabil mai mare sau Grand Slam unde premiile sunt in sume considerabile de bani). De mentionat ca pozitia in rankingul WT (primii 2 sportivi pe categorie de greutate olimpica se califica indirect la Jocurile Olimpice) este un motiv destul de serios sa avem o astfel de competitie reprezentativa si gazduita in tara noastra.

Competitia se afla la a IX-a editie si este ideea exclusiva a domnului presedinte a Federatiei Romane de Taekwondo WT, Constantin Apostol, care a reusit cu mult efort si sacrificiu personal, organizarea repetata a competitiei. Dracula Open a fost organizata cu fiecare ocazie, intr-o maniera etica sportiva si administrativa exemplara, constituindu-se intr-un nemijlocit mecanism de inspiratie pentru organizatia continentala si alte tari membre.

Taekwondo, filiera olimpica, s-a aflat din anul 2000 in cautare de idei si solutii inovatoare, astfel competitiile organizate in tara noastra fiind o resursa permanenta de know-how, elemente de esenta fiind preluate si aplicate la nivel continental si global in aria TKD. Competitia Dracula Open si alte concursuri regionale si europene desfasurate in tara noastra au jucat un rol important in descoperirea si promovarea unor sportivi valorosi, fapt ce intareste utilitatea si oportunitatea organizarii de competitii internationale in Romania.

Pe parcursul anilor in care a fost organizata competitia, alaturi de domnul Apostol s-au implicat membri ai federatiei precum si personalitati marcante ale vietii culturale si administrative romanesti, carora le multumim si le retransmitem invitatia de a fi alaturi de noi cu ocazie editiilor ce vor urma sub noul standard.