MEDALIE DE ARGINT LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE CADETI

In acest weekend (5-8 Octombrie) s-a desfasurat in Ungaria, la Budapesta, primul Campionat European organizat de federatia continentala sub noua ei denumire, World Taekwondo Europe.

Romania a participat si de aceasta data cu o delegatie impresionanta condusa de domnul Secretar General al Federatiei Romane de Taekwondo WT, Grigorescu Gheorghe si de domnii antrenori Pasniciuc Nicolae, Nedelcu Razvan, Muti Marius, Lucian Ion, Mathe Sandor, Matei Denis si Moldovan Claudiu insotiti de 20 de sportivi. Tinerii competitori au facut o figura frumoasa, majoritatea trecand de primul tur iar patru dintre acestia aveau sansa obtinerii unei medalii insa trei dintre ei au pierdut la mare lupta sferturile de finala disputate.

Singura medalie obtinuta a fost adusa de sportiva Clubului Sportiv Stiinta Petrosani, Tania Rache, care a reusit sa obtina argintul la categoria -51Kg.

Progresul este vizibil in ceea ce priveste atat daruirea sportivilor catre munca necesara obtinerii rezultatelor internationale dar si a atitudinii acestora, in special la aceasta varsta frageda, catre idealurile si valorile acestei discipline sportive olimpice. Ne asteptam ca in viitorul apropiat, majoritatea sportivilor angrenati in aceasta competitie sa aiba un cuvant de spus si la nivelul juniorilor iar mai apoi al categoriei de tineret si seniori.