GALEB TROPHY 2017 – COMPETITIE CLASA G1

In perioada 14 – 15 Octombrie 2017, aceasta longeviva si prestigioasa competitie de interes global, a reusit sa adune la start un numar de peste 1250 de sportivi in grupele de varsta cadeti, juniori si seniori, reprezentand 76 de tari de pe cele cinci continente.

In pofida succesului pe care-l are Taekwondo WT in randul sportivilor cadeti, numarul cel mai mare de sportivi prezenti pe grupe de varsta a fost adunat de juniori.

Delegatia noastra pentru acest concurs a fost compusa dintr-un numar modest de sportivi: 3 la categoria juniori feminin (Bajan Nicoleta la -49kg, Musteata Liana la -53kg si Ivanov Serena la -59kg), 6 la categoria juniori masculin (Bura Mihai la -52kg, Muresan David la -55kg, Condrea Tudor la -59kg, Simon Szabolcs la -63kg si Gherghina Andrei la -73kg) si un sportiv la categoria seniori (Rotaru Andrei la -68kg), situatia datorandu-se subfinantarii si lipsei de interes pentru reprezentarea Romaniei in domeniu, participarea fiind asigurata din veniturile celor doi antrenori prezenti, Apostol Constantin de la CSA Steaua si Muti Marius de la CS Ilyo Bistrita.

Astfel, in ciuda lipsurilor, datorate dezacordului intre reprezentantii politici si functionarii publici din institutia MTS, tinerii sportivi din Romania se incapataneaza sa faca performanta. Orele de travaliu sportiv, meciurile de pregatire si privatiunile raman in urma reusitelor, intotdeauna. Vanatai, entorse, hematoamele stinse cu gheata si regimul draconic alimentar asezonat cu mijloace rudimentare destinate refacerii, ce nu este niciodata finantata, nu au oprit decat cu greu ambitia fetelor noastre si asta numai in runda semifinala.

Sportivele noastre, Bajan Nicoleta si Musteata Liana au obtinut in prima zi de concurs doua binemeritate locuri 3 (medalii de bronz), performanta ce le asigura un frumos debut la categoria de varsta juniori. Sportivele au avut deasemenea performante notabile si in anii precedenti, la categoria cadeti, precum medalia de argint la Campionatul Mondial in anul 2015 si aurul obtinut la Campionatul European 2016 de catre Musteata Liana, precum si alte performante pan-regionale. Aceste rezultate reconfirma calitatea selectiei, competentelor antrenorilor si a programei federatiei.

In asteptarea unor noi rezultate, le uram succes mai departe sportivilor nostri.

Hai Romania!