CUPA ROMANIEI, UN MODEL DE COEZIUNE SI MATURITATE

Sub dezideratul olimpic, aparatul administrativ si decizional al federatiei a reusit sa performeze printr-o organizare la un inalt nivel calitativ si cantitativ, cu ocazia prestigiosului eveniment anual, Cupa Romaniei, aflata la a XVIII-a editie. Un numar record de circa 570 de sportivi, cu preponderenta cadeti si juniori, reprezentand 35 de cluburi, au luat startul la aceasta competitie, fapt ce se defineste ca o caracteristica distincta a maturitatii administrative a federatiei si a cluburilor sportive membre.

Este de evidentiat caracterul pozitiv prin care s-au remarcat reprezentantii cluburilor in relatia interdisciplinara a planului sportiv si a celui administrativ, aspect ce a generat un ridicat nivel de coeziune, comportament transmis si reflectat in prestatia sportivilor.

Cu ocazia acestei competitii au fost inregistrate o serie de premiere precum organizarea competitiei intr-o singura zi, pe cinci suprafete de lupta asistate electronic si de un numar de arbitri record, de 26, introducerea unui nou sistem si standard pentru proba de speedkick, desfasurarea unui numar de peste 580 de meciuri intr-un interval activ de 10 ore. Toate aceste aspecte remarcabile ce insumeaza un efort fara precedent din punct de vedere administrativ si logistic vo juca un rol crucial in restandardizarea parametrilor de desfasurare a competitiilor viitoare.

Salutam modul disciplinat cu care au fost sustinuti si incurajati tinerii sportivi de catre insotitori si parinti, alaturi de aprecierile pozitive privind prestatia arbitrilor, ce au condus cu constiinta si fair-play meciurile acestei prestigioase competitii din calendarul national.

In asociere cu interesul public national privind centenarul marii uniri, cu ocazia deschiderii oficiale, in lumina uriasului drapel national arborat, a fost cantat in viu grai, imnul national, de catre tanara solista de muzica populara, Karla Ursu, moment ce a reusit sa smulga, odata cu versurile imnului Federatiei Romane de Taekwondo WT, “Asa-i romanul”, ropote de aplauze si urale din partea intregii audiente.

Acest minunat moment artistic, a fost succedat de un alt moment, la fel de emotionant si important, pentru doua minunate sperante ale sportului romanesc, Rache Tania (medalie de argint la Campionatul European de Cadeti) si Musteata Liana Ionela (medalie de argint la Campionatul European de Juniori), ale caror performante, in anul 2017, au fost premiate exclusiv din veniturile proprii ale federatiei noastre. Asteptam ca si ministerul sa se achite de aceasta obligatie cu celeritate, in cuantumul prevazut de legislatie conform declaratiilor ministrului sporturilor, domnul Marius Alexandru Dunca, privind sustinerea sportului olimpic de performanta.

Calitatea prestatiei sportive a fost la un nivel foarte ridicat din punct de vedere tehnic, ceea ce a pus la incercare expertiza si experienta arbitrilor, se regaseste in structura clasamentului, pe categorii de varste si concretizata in structura clasamentului general, pozitiile ocupate pentru locurile 3-6 in clasamentul general, fiind la o singura medalie distanta de schimbarea completa a ierarhiei finale.

Rezultatele finale ale competitiei au fost:

La Turneul Republican “Cupa Romaniei”, locul 3 a fost obtinut de CSM Dunarea Galati, locul 2 de Clubul Sportiv Marina iar locul 1 de Clubul Sportiv Reactiv Bucuresti.

La Cupa Romaniei, pe locul 6 a fost situat Clubul Sportiv CS Ilyo Bistrita, pe locul 5, Clubul Sportiv Reactiv Bucuresti iar pe locul 4, Clubul Sportiv Real Botosani. Podiumul incepe cu locul 3, pe care s-a situat Brilliant Taekwondo Sporting Club din Botosani, pozitia secunda fiind ocupata de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti.

Cupa Romaniei la Taekwondo WT, editia a XVIII-a a fost obtinuta de Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogalniceanu.

Ii felicitam pe toti participantii, dar si pe cluburile prezente si va asteptam cu drag si la urmatoarea editie a Cupei Romaniei la Taekwondo WT.