ROMANIA, REPREZENTATA CU SUCCES LA CEL MAI PRESTIGIOS EVENIMENT AL ANULUI 2017 IN POOMSAE

Eforturile substantiale ale conducerii federatiei si colectivului tehnic privind organizarea competitiei de calificare la turneul international Cupa Ambasadorului cat si increderea investita de Consiliul Director in cei doi tehnicieni coordonatori ai programului national de poomsae, Tibichi Daniel si Coldea Florin sunt rasplatite printr-o noua performanta, in premiera.

Sportivul Fricatel Augustin obtine o binemeritata medalie de bronz iar sportivul Gribincea Andrei un loc 9 mai mult decat onorabil, avand in vedere contextul tehnic impus de numarul mare de participanti si calitatea prestatiei acestora.

Rezultatele prind cu atat mai multa valoare incat evenimentul a avut loc in inima Coreei de Sud, chiar la Seul, acolo unde Taekwondo este tratat cu foarte mare importanta.

Competitia Cupa Ambasadorului, la nivel national s-a constituit intr-o noua etapa de cooperare si colaborare in plan cultural si sportiv cu institutia Ambasada Republicii Coreea la Bucuresti iar prin intalnirile domnului presedinte, Constantin Apostol cu excelenta sa Ambasadorul Kim Eun Joong au fost stabilite noi orizonturi de colaborare in acest plan, aspect ce contribuie la consolidarea relatiilor diplomatice romano-coreene.

Drept urmare a contextului international major oferit de catre Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Coreea prin organizarea si coordonarea intregului proces administrativ al competitiei Cupa Ambasadorului, faza finala Seul, Korea, rezultatul obtinut de catre sportivul nostru, Fricatel Augustin a fost deja comunicat si popularizat intens de catre retelele media si online internationale.

Federatia Romana de Taekwondo WT inchide anul competitional international cu premiera unei performante sportive de asemenea calibru pentru sportul romanesc, reusita sportivului Fricatel Augustin, medalie de bronz venita dupa aceea a sportivilor de la clubul Steaua in cadrul probei de Kyorugi la competitia Israel Open, G1 Class.

Multumim tuturor celor care au contribuit la realizarea obiectivelor din strategia federatiei, felicitam sportivii si tehnicienii pentru efortul sustinut si reamintim cu aceasta ocazie importanta atentiei acordate dezvoltarii probei de poomsae in taekwondo-ul romanesc.