BISTRITA, O ALTFEL DE ROMANIE..

O atmosfera autentic romaneasca ce ne aminteste de perioada interbelica, in care doamnele purtau manusi iar barbatii deschideau portiera acestora, zambind multumiti si satisfacuti de gestul lor.

O cetate ridicata din suflarea strabunilor si dusa mai departe de sacrificiul generatiilor trecute, astazi ridicata prin mostenitori, la un rang respectabil cosmopolit. Proclam de la tribuna federatiei noastre in anul CENTENARULUI UNIRII ROMANIEI, ca inca mai exista speranta.

Participarea la Cupa Ilyo, competitie de traditie aflata la a VII-a editie, gazduita de orasul Bistrita Nasaud, in perioada 17-18 Martie 2018 respectand noul format de concurs aprobat de catre Adunarea Generala a Federatiei, cu un numar de circa 300 de sportivi, si-a atins obiectivele si a dat startul sezonului competitional 2018 pentru disciplina sportiva olimpica Taekwondo WT.

Competitia s-a desfasurat in conditii foarte bune, oferite de catre Sala Sporturilor, a carei renovare a condus la un real confort pentru participanti si organizatori. Probele programate pentru aceasta competitie au fost Kyorugi, Poomsae si Speedkick, in cadrul carora, sportivii au evoluat cu succes, atingand in parte din perspectiva tehnico-tactica, valori foarte ridicate, spre deliciul colegilor si al parintilor prezenti intr-un numar foarte mare.

Clubul Sportiv ILYO Bistrita, partener al federatiei pentru organizarea acestui eveniment sportiv, a reusit, alaturi de colectivul tehnic al federatiei, o mobilizare exemplara, competitia fiind realizata cu respectarea tuturor timpilor programati. Vasile Puica, Vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita si domnul Deputat al Jud. Bistrita, Vasile Daniel Suciu au deschis, alaturi de Presedintele federatiei, oficial, competitia, asigurand participantii de sustinerea viitoare a competitiilor organizate sub egida Federatiei Romane de Taekwondo WT.

Din punct de vedere al performantelor, clubul gazda a avut castig de cauza, lupta pentru podium insa, fiind foarte disputata, intre primele 5 clasate. In clasamentul general, locul 3 a fost obtinut de Clubul Sportiv Real Botosani, pozitia a doua fiind ocupata de Clubul Sportiv Reactiv Bucuresti iar prima treapta a podiumului a ajuns Clubului Sportiv Ilyo Bistrita.

Le multumim tuturor cluburilor pentru participare si le felicitam pentru performantele obtinute. Va asteptam cu drag la Campionatul National de Taekwondo din luna Aprilie!