CUPA HWARANG 2018

In perioada 1-2 Iunie 2018, gazduita de frumoasa si primitoarea localitate Odorheiul Secuiesc, a fost organizata cea de-a IV-a editie , a competitiei sportive Cupa Hwarang la proba de kyorugi.

Suportul logistic local a fost asigurat cu sprijinul C.S. Hwarang, structura sportiva membra condusa de catre Instructorul Deak Ferencz . Astfel, toate delegatiile prezente sau bucurat de conditii foarte bune de cazare si masa, iar sala a fost pregatita corespunzator. Transmitem aprecieri pentru suportul autoritatii locale si salutul sincer pentru administratori ce se preocupa de  bunul mers  al orasului, ce la tot pasul arata bine intretinut si primitor.

Competitia s-a bucurat de prezenta a peste 237 de sportivi, ce apartin unui numar de 24 de cluburi. Acesta competitie se afla in programul national anual si poarta amprenta a doi titrati tehnicieni Deak Ferencz si Gyorgy Sandor, tehnicieni ce prin multa implicare si munca, la care adaugam si multe ore de pregatire continua,  find la zi cu elementele de noutate si cerintele pe ramura de sport, au dat cu fiecare ocazie a editiilor precedente, o nota de bune preacticii in domeniu.

Debutul pozitiv, al unor  tineri sportivii cu acesta ocazie si actiunile celor cu experienta a produs un impact pozitiv asupra disciplinei noastre sportive, drept urmare spectatorii au premiat cu aplauze prestatia lor. Anvergura, detenta si explozia actiunilor, pe un ritm impus de nivelul de pregatire (clasa A si clasa B), a evidentiat progresul inregistrat in cadrul disciplinei noastre sportive olimpice.

Proba de kyorugi, are un statut national, regional, european si mondial si se evidentieaza prin potentialul de recunoastere al performantelor la nivel olimpic.  Aceasta proba se bucura de o larga comunitate de practicanti (cca 6.000.000 la nivel global), ceea ce putem observa prin numarul mare de participanti, la campionatele nationale, regionale, europene si mondiale.

In perioada imediat urmatoare 3 dintre arbitri de varf, vor urma sa participe in cadrul probei de kyorugi,  la un CURS de arbitraj international cu obiectivul obtinerii competentei de ARBITRU INTERNATIONAL. Tehnicieni votati si aprobati pentru acesta actiune finantata din veniturile proprii ale federatiei, sunt;  Matei Georgeta (arbitru international) pentru specializare si  Aschilean Alexandra si Lesan Bianca ce urmeaza filiera de calificare.

La finalul Campionatului National de Poomsae 2018 clasamentul general pe cluburi arata astfel;

Locul 1. ILYO Bistrita

Locul 2 TORNADO Tg. Mures

Locul 3. C.S.M. Dunarea Galati

Locul 4. BLACK WIDOW Miercurea-Ciuc