PREGATIRE SI SELECTIE LOT NATIONAL – ETAPA 1, PLANUL CADRU 2018

In perioada 14-28 Iunie 2018, conform planificarii anuale a fost organizata ETAPA 1. a Planului Cadru Anual de selectie si pregatire a sportivilor eligibili, pentru a reprezenta Romania, cu ocazia celor doua competitii internationale ce urmeaza a fi organizate in  tara noastra, respectiv; BALKAN TAEKWONDO CHAMPIONSHIP editia a- XX –a, in perioada 13-16 Septembrie 2018 si competitia DRACULA Open editia –a X –a, in perioada 1-4 Noiembrie 2018, activitatii ce corespund Strategiei pe termen lung, a federatiei noastre.

Activitatea a fost organizata in cadrul Centrului National de Excelenta in Taekwondo WT – Sala Polivalenta din Bucuresti. Sportivi, au primit invitati pentru participarea la acest program, conform  propunerilor facute de catre antrenori/presedinti de cluburi.

In aceasta etapa au fost cuprinsi sportivi cadeti juniori si seniori ce au indeplinit conditii de eligibilitate (detin grade/centuri omologate si auditate de federatia nationala, au o competenta tehnico-metodica corespunzatoare clasei A, au vizita medicala la zi efectuata prin circuitul de medicina sportiva, si-au insusit cu temeinicie regulamentul de concurs si de etica sportiva, a fost depusa in atentia coordonatorilor de program o anamneza TIP a sportivului, conform cerintelor in materie).

Numarul sportivilor cuprinsi in activitatea de etapa a fost de 37, dintre care 22 de baieti si 15 de fete, pe categorii de greutate ce acopera o pondere importanta din categoriile de greutate, pe grupe de varste cadeti si junior (o parte dintre sportivi afandu-se la varsta eligibila, de a participa, la ambele grupe de varsta).

Pe parcursul acestei etape au fost parcurse norme si baremuri cu au avut rolul de a determina existenta si masurarea factorilor cantitativi ai fiecarui sportivi. Pe baza unor aprecieri de moment influentate de (starea generala a sportivilor-bioritm, conditii atmosferice- a valorilor barometrice, a tipului de raspuns la stimuli si a coeficientiilor de refacere activa, au fost crescute sau scazute anumite cerinte.

Concluziile, sunt foarte promitatoare. Cu exceptia a doua sportive, ce sau auto-eliminat din motive disciplinare (de ordin etic, pe care le vom prezenta) si astfel nu au mai participat la intregul program, toti ceilalti pe o scara valorica de la 1 la 10, au obtinut o nota generala de 8. Astfel, sportivi propusi de catre cluburi detin calitati bune si foarte bune (corespunzatoare etapei de varsta), pentru a face obiectul selectionarii si preocuparilor de cuprindere a acestora in programe tematice de pregatire specializata, pe obiective.

Evaluand individual sportivi acestia fie au fost incurajati si potentialiati in directia PFG, fie PFS sau pur si simplu tehnico-tactic, evidenta acestor aspecte find determinate partial  si prin prisma varstei lor. Prin aceste concluzii preliminare am obtinut si o imagine de ansamblu a modului in care se lucreaza la cluburi, unde regasim astfel, amprenta usor personalizata a celor care conduc antrenamentele. Apreciem ca, acest aspect poate avea un efect nociv asupra pregatirii in procesul de initiere si nu trebuie sa creasca in detrimentul metodologiei.  In ansamblu, avem indicatori ce arata ca se merge intr-o directie buna, previzibila si perfectibila, ceea ce da incredere in programele de pregatire continua a instructorilor si antrenorilor.

Dorim sa multumim parintiilor, tehnicienilor si reprezentantiilor structurilor sportive membre pentru cooperare, asigurand-ui de continuitatea acestui proces. Deasemenea, tuturor prietenilor vazuti si nevazuti ce ne sustin.

 

Pentru transparenta, aratam ca aceste etape de pregatire sunt realizate exclusive cu sprijinul unor prieteni ai disciplinei noastre sportive si veniturile proprii (economi) ale federatiei, taxele si cotizatiile sportivilor si cluburilor, se intorc la acestia.

Pentru Etapa 2, ce urmeaza a se desfasura in perioda 10 – 24 Iulie 2018, asteptam un numar la fel de mare de sportivi, ce se vor beneficia de un program adecvat de pregatire si conditii ideale de cazare si masa. Totodata,  sportivi se vor bucura si de un program liber si diversificat.

Lista sportiviilor care au participat la programul cadru pentru pregatire ETAPA 1., desfasurat in perioada 14 – 27 Iunie 2018, organizat in cadrul Centrului de Excelenta in Tekwondo WT:

Nume si Prenume

1.Burlacu Rares                                 Real TKD Botosani

2.Socarici Darius                                Real TKD Botosani

3.Buzuc Denis                                    Real TKD Botosani

4.Zebacinschi Vlad                           CSM Focsani 2007

5.Tudorache Maria                          Taerobik Gedoteam

6.Sheybel Leyla                                 Taerobik Gedoteam

7.Leancu Ioan                                    Taerobik Gedoteam

8.Udrea David                                   Taerobik Gedoteam

9.Coman Gabriela                            Taerobik Gedoteam

10.Petrisor Adina                             Taerobik Gedoteam

11.Prutica Darius                              Martial Arts Ssilum

12.Spoiala Gabriel                            Martial Arts Ssilum

13.Unguru Bogdan                          Martial Arts Ssilum

14.Silochi Dorian                               Martial Arts Ssilum

15.Prutica Alexia                               Martial Arts Ssilum

16.Bangal Razvan                             ACS Marina Constanta

17.Marin Eduard                               ACS Marina Constanta

18.Snacov Laurentiu                       ACS Marina Constanta

19.Marin Ramona                            ACS Marina Constanta

20.Alexandru Cosmin                     CS Comunal Mihail Kogalniceanu

21.Gheondea Sergiu                       CS Comunal Mihail Kogalniceanu

22.Gheondea Denisa                      CS Comunal Mihail Kogalniceanu

23.Popa Stefania                              CS Comunal Mihail Kogalniceanu

24.Buruiana Andreea                     CSM Dunarea Galati

25.Ifrim Marina Alexandra           CSM Dunarea Galati

26.Mihai Georgiana                         CSA Steaua

27.Tabacaru Anca                             CSA Steaua

28.Ursu Rafaell                                  CSA Steaua

29.Craescu Alexandru                    CSA Steaua

30.Simon Szobolcz                           CSA Steaua

31.Nita Matei                                     CSA Steaua

32.Condrea Tudor                            CSA Steaua

33.Gherghina Andrei                      CSA Steaua

35.Bajan Nicoleta                             CSA Steaua

36.Mocanu Andreea                       CSA Steaua

37.Ivanov Serena                             CSA Steaua