PREGATIRE SI SELECTIE LOT NATIONAL – ETAPA 2, PLANUL CADRU 2018

In perioada 10-20 Iulie 2018, conform planificarii anuale, a fost organizata etapa a doua a planului cadru anual de selectie si pregatire a sportivilor eligibili pentru a reprezenta Romania cu ocazia celor doua competitii internationale ce urmeaza a fi organizate in tara noastra, respectiv: Balkan Taekwondo Championship editia XX, in perioada 13-16 Septembrie 2018 si competitia G1, Dracula Open editia a IX-a, in perioada 1-4 Noiembrie 2018, activitati ce corespund strategiei pe termen lung a federatiei noastre.

Pentru aceasta etapa au fost planificate teme de antrenament dedicate, find organizate meciuri cu respectarea cerintelor asociate abordarii pragmatice, specifice competitiei. Cerintele tehnico-tactice au avut rolul de a determina existenta si masurarea factorilor calitativi ai fiecarui sportiv, a tipului si timpului de raspuns la factori externi, folosind valori diferite de intensitate si volum.

In cadrul meciurilor libere sau tematice, chiar si in cazul meciurilor (dintre doi sportivi ce s-au mai intalnit), s-a constatat lipsa unor rezultate constante, rezultat al unei abordari fara consistenta din perspectiva valorizarii superioara a potentialului propriu, rezultatele find rasturnate in permanenta pe final. Evaluand potentialul tehnico-tactic individual, am observant o abordare simplista si fara contondenta.

Toate aceste aspecte isi au originea in antecedentele pregatirii si implicit au un corespondent in experientele anterioare, find determinate si reflectate partial prin prisma varstei lor. Rezultatele preliminare sunt expresia acestor etape intermediare si se vor asocia interpretarii rezultatelor testarilor fizice si a concluzilor testului psihologic, aspecte ce vor intregi imaginea asupra stadiului in care se afla sportivi nostri.

Mentionam faptul ca intregul nostru efort se indreapta catre potentializarea factorilor psihomotrici si ai celor emotionali in vederea favorizarii unei abordarii centrate pe incredere si auto-determinare, dar si de specializarea a atributelor motrice ce pot facilita atingerea unor parametri crescuti din perspectiva tehnico-tactica. In concurs cu toate acestea, urmarim cresterea calitatii masei corporale, atat de necesara pentru eficientizarea ratei de succes a loviturilor si pararilor.

Concluziile, sunt foarte promitatoare in ceea ce numim proces de continuitate a pregatirii sportivilor. Astfel, cei care au revenit in cadrul programului au dat un randament superior comparativ cu etapa precedenta.

Multumim parintiilor, tehnicienilor si reprezentantiilor structurilor sportive membre pentru cooperare, asigurand-ui de continuitatea acestui proces. Deasemenea, tuturor prietenilor vazuti si nevazuti ce ne sustin.

Pentru transparenta, aratam ca aceste etape de pregatire sunt realizate exclusive cu sprijinul unor prieteni ai disciplinei noastre sportive si veniturile proprii (economi) ale federatiei, taxele si cotizatiile sportivilor si cluburilor, se intorc la acestia.

Activitatea a fost organizata in cadrul Centrului National de Excelenta in Taekwondo WT – Sala Polivalenta din Bucuresti. Sportivi, au primit invitati pentru participarea la acest program, conform propunerilor facute de catre antrenori/presedinti de cluburi.

Numarul sportivilor cuprinsi in activitatea de etapa a fost de 43, dintre care 27 de baieti si 16 de fete, pe categorii de greutate ce acopera o pondere importanta din categoriile de greutate, pe grupe de varste cadeti si junior (o parte dintre sportivi afandu-se la varsta eligibila, de a participa, la ambele grupe de varsta).

Aratam, faptul ca, pentru Etapa 3, ce corespunde perioadei in care urmeaza a se desfasura Stagiul Tehnic National 2018 Eforie Sud – perioda 29 Iulie – 5 August 2018, asteptam un numar mult mai mare de sportivi, ce se vor beneficia de un program adecvat de pregatire si conditii ideale de cazare si masa. Totodata, sportivii se vor bucura si de un program liber si diversificat.

Lista sportiviilor care au participat la programul cadru pentru pregatire etapa a doua, desfasurat in perioada 10-20 Iulie 2018, organizat in cadrul Centrului de Excelenta in Taekwondo WT:

Nume si Prenume

1.Burlacu Rares                                 Real TKD Botosani

2.Socarici Darius                                Real TKD Botosani

3.Buzuc Denis                                    Real TKD Botosani

4.Zebacinschi Vlad                           CSM Focsani 2007

5.Tudorache Maria                          Taerobik Gedoteam

6.Sheybel Leyla                                 Taerobik Gedoteam

7.Leancu Ioan                                    Taerobik Gedoteam

8.Udrea David                                   Taerobik Gedoteam

9.Coman Gabriela                            Taerobik Gedoteam

10.Petrisor Adina                             Taerobik Gedoteam

11.Prutica Darius                              Martial Arts Ssilum

12.Spoiala Gabriel                            Martial Arts Ssilum

13.Unguru Bogdan                          Martial Arts Ssilum

14.Silochi Dorian                               Martial Arts Ssilum

15.Prutica Alexia                               Martial Arts Ssilum

16.Bangal Razvan                             ACS Marina C-ta

17.Marin Eduard                               ACS Marina C-ta

18.Snacov Laurentiu                       ACS Marina C-ta

19.Marin Ramona                            ACS Marina C-ta

20.Alexandru Cosmin                     CS Comunal Mihail Kogalniceanu

21.Gheondea Sergiu                       CS Comunal Mihail Kogalniceanu

22.Gheondea Denisa                      CS Comunal Mihail Kogalniceanu

23.Popa Stefania                              CS Comunal Mihail Kogalniceanu

24.Buruiana Andreea                     CSM Dunarea Galati

25.Ifrim Marina Alexandra           CSM Dunarea Galati

26.Mihai Georgiana                         CSA Steaua

27. Tabacaru Anca                            CSA Steaua

28.Ursu Rafaell                                  CSA Steaua

29.Craescu Alexandru                    CSA Steaua

30.Simon Szobolcz                           CSA Steaua

31.Nita Matei                                     CSA Steaua

32.Condrea Tudor                            CSA Steaua

33.Gherghina Andrei                      CSA Steaua

35.Bajan Nicoleta                             CSA Steaua

36.Mocanu Andreea                       CSA Steaua

37.Ivanov Serena                             CSA Steaua