CUPA ROMANIEI, EDITIA A XIX-A

Motto-ul acestei competitii a fost inaltator si motivant, prin structura si mesajul sau;

“SARBATORIM CENTANARUL MARII UNIRI SUB CELE 5 LUMINI ALE POPORULUI ROMAN”

Competitia a reusit sa adune circa 600 de sportivi din 27 de judete ale tarii, acestea fiind reprezentate de catre 32 de structuri sportive. Activitatea competitonala s-a desfasurat pe grupe de varsta precum Copii, Juniori Mici, Cadeti, Juniori si Seniori. Suportul tehnic a fost asigurat de un corp de 20 de arbitri licentiati si 6 arbitri stagiari condusi de doamna Matei Georgeta (Arbitru International) si de Directorul Colegiului National al Arbitrilor, domnul Mate Sandor.

La finalul celor doua zile de competitie clasamentul general arata astfel: Locul 1 CS Briliant Botosani, Locul 2 CS Real Botosani, Locul 3 CSC Mihail Kogalniceanu, Locul 4 CSA Steaua Bucuresti, Locul 5 Ilyo Bistrita, Locul 6 CS Reactiv Bucuresti.

Aceasta a XIX-a editie a Cupei Romaniei readuce in prim plan prestatia notabila a sportivilor de interes in proiectia calendarului international, printre care amintim: Bajan Nicoleta, Musteata Liana, Rache Alexandra, Ionescu Roxana la feminin si Condrea Tudor, Cosmin Alexandru, Vamanu Andrei, Nagy Norbert, Simionescu Cristian, Craescu Alexandru la masculin. Sportivii de la CSA Steaua reusesc sa domine categoriile de varsta Juniori si Seniori pentru al cincelea sezon consecutiv, acestea fiind dealtfel si cele ce se puncteaza in statistica Ministerului si Tineretului si Sportului. De mentionat inaintea celei de a XX-a editii ce se doreste a fi un moment de bilant, ca, de la infiintarea sectiei de Taekwondo WT in cadrul Clubului Sportiv al Armatei si pana in prezent, acestia au reusit castigarea a 10 Titluri Nationale si de 8 ori Cupa Romaniei, fiind clubul cu cel mai mare palmares, la grupele de varsta Juniori si Seniori.

Dupa toate aceste momente frumoase si constanta unor performante, gandurile noastre se indreapta catre imediata competitie de interes international, Dracula Open – Editia a IX-a, eveniment sportiv ce va fi gazduit de Sala Polivalenta din Bucuresti in perioada 3-4 Noiembrie 2018, dar si mult asteptatul Campionat European Under 21, ce urmeaza sa aibe loc in Warsovia – Polonia, in zilele de 10-12 Noiembrie 2018. Urmare a discutiilor din cadrul sedintei de Consiliu Director (14.10.2018 Botosani), dat find ca data competitiei C.E. Under 21 a fost stabilita foarte tarziu si nu a putut fi introdusa in calendarul finantat de MTS, federatia va incerca sa faca deplasarea cu o finantare din veniturile proprii, cu un numar de 5 sportivi si 2 tehnicieni. Deasemenea a fost aprobata participarea unor sportivi valorosi cu finantare proprie, urmand ca federatia sa deconteze cheltuielile aferente in situatia obtinerii unui loc pe podiumul competitiei.

Cu aceasta ocazie, planul de activitati socio-culturale a fost centrat pe deschiderea oficiala, actiune programata pentru ziua de 13.10.2018 orele 14:00, moment in care presedintele federatiei, domnul Apostol Constantin si alti membri ai federatiei s-au imbracat in costume nationale si s-au alaturat unui grup de tinere interprete de muzica populara, sportive ale federatiei din mai multe zone ale tarii, impreuna pornind intr-un inedit itinerariu folcloric.

Printre meandrele emotiilor cu un placut iz national starnite de glasul tinerelor, presedintele federatiei a transmis in cadrul acestei actiuni dedicate CENTENARULUI MARII UNIRI, elemente centrate pe constiinta nationala, dintre care amintim urmatoarele, citam “Am dorit ca astazi, aici, sa ne amintim de efortul si jerfa inaintasilor nostri, aceia dintre eroi ce prin argumente politice, administrative si cu o inversunata dorinta de nesupunere in fata puterilor straine au realizat dezideratul Marii Uniri, daramand astfel barierele ce ne-au tinut departe unul de altul, pe cei de un neam. Sa ne lasam cuprinsi de acest dar infaptuit cu vointa divina a bunului Dumnezeu si astfel sa juram credinta poporului roman pe cele 5 mari lumini ale natiunii, precum GRAIUL, PORTUL, CANTUL, IMNUL si DRAPELUL. Fara de tagada, toata acesta mostenire se va transmite generatiilor care ne vor urma si doar asa legati, vor fi cu adevarat capabili sa celebreze urmatoarele sute de ani de viata in comuniune pe pamantul stramosilor lor, Romania.

Orasul Botosani, a devenit pentru zilele de concurs 13 – 14 Octombrie 2018, capitala Taekwondo-ului romanesc. Invitatia formulata de catre Federatia Romana de Taekwondo WT si Clubul Sportiv Real Botosani la Cupa Romaniei pentru toate categoriile de varsta a facut ca  Sala Polivalenta din Botosani sa fie neincapatoare pentru numarul mare de sportivi si suporteri prezenti. Membrii clubului CS Real Botosani in frunte cu antrenorul Nicu Pasniciuc, domnii Dumici si Vamanu precum si ceilalti parinti ai sportivilor, au reusit sa reprezinte cu succes arhietipalul zonei, cinstind zestrea memoriei colective de a fi bune gazde, aspect remarcat de catre toti cei ce au participat la competitie si implicit la dineul oficial.

Rasturnand o alta fila de istorie a Taekwondo-ului romanesc, arat ca am incheiat competitia cu succes si ne reintoarcem acasa cu amintirea unei experiente sportive de calitate, asezonata cu frumusetea locurilor, cu bunavointa oamenilor si de caldura cu care ne-am inconjurat cu totii. Am regasit orasul Botosani, asa cum l-am cunoscut, intr-o atmosfera placuta si linistita in care barbati imbracati elegant, inca se mai plimba la brat cu alesele sufletului lor, iar acestea cochete si pedante raspund politicos printre impresionante tandreturi. Ei, sunt acompaniati de copiii pe al caror chipuri se oglineste originea sanatoasa si grija parinteasca.

In final, dorim sa transmitem si un mesaj de sincera admiratie pentru curatenia permanenta a Salii Polivalente vizibila print-un exemplar management, a calitatii serviciilor asigurate de personalul ce deserveste aceasta incinta sportiva la care trebuie adaugata si amabilitatea acestora.

 “FIE CA BUNUL DUMNEZEU SA BINECUVANTEZE FIII SI FIICELE NEAMULUI ROMANESC !!!”