CUPA TORNADO 2019

Orasul Tg. Mures a gazduit cu succes editia IX-a, a competitiei de traditie pentru calendarul national al Federatiei Romane de Taekwondo WT.

Competitia a fost organizata in ziua de 11.05.2019, in incinta Salii Sporturilor din Tg. Mures, avand ca partener Directia Judeteana de Tineret si Sport. Au fost prezente 17 cluburi sportive membre ale Federatiei Romane de Taekwondo WT, fiind inregistrati cca 230 de sportivi.

Programul competitiei a cuprins probele de Kyorugi, Poomsae si Speedkick, activitati specifice ce s-au adresat tuturor categoriilor de varsta. Gazda locala C.S.Tornado TKD, co-organizator al acestui eveniment sportiv a facut alaturi de personalul federatiei un efort considerabil pentru a organiza acest eveniment pe parcursul unei singure zi.

Sportivii participanti au avut o prestatie buna, fiind realizate cu aceasta ocazie de catre specialisti ai federatiei,  masuratori ai unor indicatori cantitativi cat si notarea unor indicii calitative (pentru sportivi clasa B). Concluziile comunicate sunt pozitive si ne arata o imbunatatire a parametrilor de selectie.

Prin reprogramarea competitiei Cupa Hwarang si a Campionatului National de Poomsae,  de la data de 08-09  Iunie 2019 pentru data de 30 August 2019, din ratiuni administrative, privind finantarea actiunilor sportive la nivel local,  competitia Cupa TORNADO inchide primul sezon competional al anului 2019. In conformitate cu cele mai sus aratate, sezonul al doilea al calendarului national competitional va incepe cu competitia Campionatul National U21, activitate ce urmeaza a se desfasura in data de 25 Iulie 2019. Acesta competitie are o importanta majora date fiind cerintele de organizare a lotului national U21 (sub 21 de ani), colectiv ce urmeaza a reprezenta Romania la Campionatul European U21, ce urmeaza a se desfasura in perioada 05-09 Septembrie 2019, in localitatea Heisinborg – Suedia.