PROGRAMUL DE PREGATIRE SI SELECTIE CADETI, IUNIE 2019

Faza 1 a programului de pregatire si selectie dedicat sportivilor cadeti, desfasurata in perioada 10 – 27 Iunie 2019, in cadrul centrului de excelenta in Taekwondo WT din Bucuresti s-a incheiat cu succes.

Au participat 44 de sportivi (feminin 21 si masculin 23), acestia apartinand unui numar de 14 structuri sportive afiliate. Activitatea a fost coordonata de catre Constantin Apostol, antrenor emerit. La evaluarea sportivilor au participat antrenorii Muti Marius, Clipea Sebastian si psiholog Gabriela Moisa.

Corespunzator planificarii activitatilor specifice din cadrul etapei s-au facut masuratori bazate pe bareme si norme ale pregatirii fizice generale si specifice. In cazul sportivilor consacrati sau a celor cunoscuti au fost notate si comparate datele privind nivelul priceperilor motrice si a competentelor tehnice.

Au fost inregistrate, masurate si comparate date de anamneza (antecedente) in concurs cu cele actuale, la care am adaugat si date biometrice si raspunsuri de tip reflex conditionat/neconditionat.

A fost urmarit si analizat nivelul perceptiei fata de nevoile obiective ale schemei corporale si interesul sportivilor pentru imbunatatirea acesteia in acord cu specificul disciplinei noastre sportive (mobilitate, flexibilitate, forta in regim de viteza, abilitati superioare privind coordonare spatio-temporala, detenta, ambidextrie, coordonare, altele).

Urmare a unei analize a istoricului sportivilor, a masuratorilor tematice din cadrul programului, a celorlalte date actuale colectate, au fost selectionati sa reprezinte Romania la CAMPIONATUL MONDIAL DE CADETI 2019, ce urmeaza sa se desfasoare in perioada 05-10 August, localitatea Tashkent, Uzbekistan, urmatorii sportivi:

RITI ANA                                     categoria – 37 Kg.

BIANCA                                       categoria – 41 Kg.

AGRISAN STEFAN                   categoria – 47 Kg.

ORBAN VLAD                            categoria – 61 Kg.

SNACOV LAURENTIU            categoria – 67 Kg.             

Pe tot parcursul programului, sportivii au dat dovada de un interes crescut pentru specializarea lor, au socializat si comunicat corespunzator etapei de varsta. Nu au fost inregistrate evenimente deosebite.

Cu stima.

Federatia Romana de Taekwondo WT