CUPA AMBASADORULUI 2019

Comform uzantelor, ambasadele si consulatele au atributii in promovarea valorilor cultural-traditionale a tarilor pe care le reprezinta.

In acest context, in baza relatiilor traditionale si a spiritului ce anima tarile noastre prietene, presedintele Federatiei Romane de Taekwondo WT, domnul Constantin Apostol si noul Ambasador Plenipotentiar al Republicii Coreea de Sud in Romania, Excelenta sa KIM YONG HO, au hotarat sa organizeze in parteneriat cea de a XI-a editie a competitiei “AMBASSADOR CUP”, in orasul Eforie Sud, in data de 22.07.2019.

Gazda acestei competitii a fost Scoala Generala “Carmen Sylva”, a carei sala de sport a gazduit in ultimii ani cu succes, mai multe editii ale Stagiului Tehnic National.

Acesta competitie se inscrie intr-un program cu caracter international initiat de catre Ministerul Afacerilor Externe a Coreei de Sud si a Kukkiwon (centru sportiv de marca pentru istoria moderna a Taekwondo-ului), in colaborare cu federatiile nationale pe ramura de sport, recunoscute in conditiile legii, ce detin rolul activ de organizare si reprezentare a disciplinei sportive Taekwondo WT la nivel national si international.

In consecinta, pentru atingerea dezideratului international, acesta competitie adresata probei tehnice de Poomsae, are o faza superioara ce se organizeaza anual la sfarsitul lunii Noiembrie in Coreea de Sud. La acesta competitie se califica cea mai buna sportiva si cel mai bun sportiv din cadrul grupei de varsta juniori (15-18 ani), participanti la faza interna preliminara.

Din partea tarii noastre, urmare a bunei prestatii din cadrul competitiei AMBASSADOR CUP 2019, au fost calificati la masculin: FRICATEL AUGUSTIN, reprezentand clubul Tae-Keon Harsova si la feminin: KHANSARI ROMINA, reprezentand clubul Taeback Iasi. Cheltuielile de transport vor fi asigurate de catre federatia noastra, iar cele de cazare si masa vor fi asigurate de catre cei doi parteneri internationali.

Sportivii, ocupanti ai primelor trei locuri la toate categoriile de varsta in cadrul probei de Poomsae, au primit premii consistente din partea Ambasadei Coreei de Sud, constand in sisteme audio portabile Samsung, cu valori intre 600 de lei locul III, 900 locul II si 1200 de lei locul I. Deasemenea domnul ambasador, excelenta sa KIM YONG HO, a inmanat premiul pentru locul 1 pe echipe catre C.S. Taeback Iasi, acesta constand intr-un Laptop performant in valoare de peste 2.000 euro.

Aratam, faptul ca in anul 2017, la acesta competitie finala, de importanta si anvergura mondiala s-au calificat si participat doi sportivi romani. In urma unei bune prestatii, cei doi, au reusit o performanta in premiera la o competitie mondiala, GRIBINCEA ANDREI, locul VIII si FRICATEL AUGUSTIN, un meritat loc III.

Precum in anii precedenti, in cadrul acestei competitii a fost organizata secundar si pentru proba sportiva olimpica Kyorugi. In cadrul probei s-au intalnit intr-un context trilateral, sportivi din Romania, Bulgaria si Kazakhstan, ce au impresionat prezenta numeroasa a diplomatilor coreeni. Sportivi valorosi din cele trei tari au prestat cu nuante de exceptie din perspectiva tehnica, fizica si mentala. Rolul formativ si de modelare avut in vedere de catre conducerea federatiei prin introducerea acestei competitii ca o componenta a Stagiului Tahnic National a dat un bun rezultat avand in vedere numarul mare de sportivi si tehnicieni prezenti.

La inchiderea actiunii noastre comune, dorim sa transmitem excelentei sale, domnului Ambasador KIM YONG HO si intregii sale echipe, salutul comunitatii noastre de Taekwondo WT, o sedere placuta alaturi de sotia sa in Romania si mult succes misiunii sale diplomatice in tara noastra. Totodata, ca o garantie a respectului reciproc, sa ne exprimam deplina deschidere de cooperare privind proiectele viitoare pe linie sportiva si culturala, dintre cele doua tari prietene: Romania si Coreea de Sud.