TIMPUL LIBER FOLOSIT CU INTELEPCIUNE

Stagiul Tehnic National a fost structurat astfel incat sa raspunda nevoilor tuturor participantilor.

Copiii au avut alocat un timp de antrenament specific corespunzator posibilitatilor fizice dar si perioadei in care acestia pot concentra pe un obiectiv. Pentru un raspuns adecvat nevoilor au fost organizate in continuarea orelor de antrenament, activitati conexe ce au avut ca teme: comunicarea nonverbala, intelegerea si adaptarea micilor sportivi de la sarcini simple catre unele complexe, acestea  avand orientarea catre atentia distributiva si  spatio-temporala. Aceste activitati zilnice au fost conduse de catre patru educatoare calificate si specilizate in aceste proceduri, ce s-au desfasurat atat in incinta Scolii “Carmen Sylva”, cat si pe plaja statiunii Eforie Sud. Activitatea a fost denumita generic “JOCURILE DE VARA 2019” si poarta semnatura initiatorului Georgeta Matei, director al Departamentului Dezvoltare-Promovare si Voluntariat, intreaga activitate s-a  dovedit un adevarat succes.

Sportivi cadeti si juniori au participat prin rotatie la activitati zilnice de consiliere psihologica, acestea avand o tematica centrata pe nevoile varstei. Sportivii au pus intrebari si au primit raspunsuri sub forma unor sfaturi si indrumari din partea doamnei Psihoterapeut Gabriela Moisa. Aceasta are o colaborare veche cu federatia noastra, cunoaste specificul si a participat alaturi de specialisti ai federatie la identificarea unor vulnerabilitati si a pus in practica cu succes mai multe solutii de specialitate, atat individual cat si la nivel colectiv. In cadrul acestei colaborari, doamna psihoterapeut a participat la initiativa presedintelui federatiei, la o serie de simpozioane tematice organizate de catre COSR in colaborare cu importante centre si personalitati din intreaga lume, astfel ca la acesta data poate raspunde la zi unei nevoi individuale si situatii colective, toate acestea in deplin acord cu elementele de noutate din domeniu.

Petrecerea de inchidere a Stagiului a fost ca de fiecare data piesa de rezistenta a ultimei zile. Copii, tineri si adulti au cantat in cor si  au dansat pe ritmurile slagarelor romanesti. Cu totii, astfel, intr-un spirit relevant si motivant au reusit  sa incheie acesta actiune tematica tehnica, in acordurile prieteniei si asta in ciuda tuturor vicisitudinilor, vremii lor. In confirmare, a venit mult asteptatul sarit si aruncat in apa, de care nu a scapat nici  presedintele federatiei si nici ceilalti invitati de seama din strainatate, cat si proprietarul complexului. Gestul, a fost receptionat  ca atare de catre invitatii nostri ce au plecat cu amintiri memorabile si gandul de a se intoarce curand in Romania.

Dupa cum au declarat reprezentantii echipelor din Kazakhstan si Bulgaria, Maestrul Cornee din Olanda sau Maestru Antonius din Grecia “Romania este o tara frumoasa, in care am intalnit oameni prietenosi, seriosi si educati”. Grand Master HAN a mai adaugat “traiesc in Coreea de Sud langa orasul Seoul si credeam ca dupa atatea calatorii (timp de 19 ani numai pe continentul european), in care am promovat si integrat arta martiala Haidong Gumdo in 21 de tari, nimic nu ar mai putea sa ma surprinda. Aflati, ca la finalul acestor zile petrecute impreuna MA DECLAR DEPLIN SUPRINS POZITIV…, nu credeam ca mai exista in Europa, astfel de traditii si oameni sa le reprezinte cu atata de profunda traire. Multumesc pentru aceste clipe de neuitat. Voi reveni oricand aici la invitatia Head Master Constantin Apostol, cel ce a facut posibila o emulatie atat de profunda si eficienta intre cele patru generatii reprezentate. Dupa tot ce am lucrat in aceste zile cu cei prezenti si am urmarit evolutia generala a sportivilor, pot afirma fara ezitare, munca conducerii federatiei este o reteta de succes”.  

Daca programa tehnica si actul administrativ a avut ca artizani ai sai vazuti si cunoscuti, energie a fost asigurata prin calitatea servicilor de cazare si masa oferite  de catre  Complexul Cosmos – Edmond, condus de catre familia Sandru,  gazdele noastre. La cererea participantilor la Stagiu, transmitem multumiri si la cat mai multi clienti!

Torturile, achizitionate de la o firma din apropierea Bucurestiului, aceeasi ca si la editiile anterioare, au fost ca de fiecare data frumos realizate, gustoase si indeajuns spre deliciul si multumirea tuturor. In consecinta, va invitam sa nu ocoliti statiunile romanesti, sa credeti in potentialul turistic al ROMANIEI.