TAEKWONDO, O POARTA DESCHISA SPRE LUME

Cooperarea dintre Romania si Republica Kazakhstan in domeniul disciplinei sportive olimpice Taekwondo WT atinge un nivel de maturitate elocvent.

Raspunsul pozitiv al federatiei omoloage, prin prezenta celui mai titrat antrenor din tara prietena, Ruslan Ishanov, a instructorului Iskander Naraev, insotiti de alti 17 sportivi, printre care si un medaliat olimpic, este o confirmare a preocuparilor federatiei pentru asigurarea unei inalte pregatiri a sportivilor.

Prezenta in mai multe randuri a unor delegati de sportivi si antrenori din Kazakhstan atat in cadrul unor programe de pregatire comuna dar si pentru a participa la competitia internationala Dracula Open, promovata de catre federatia noastra aflata la a zecea editie, se datoreaza unui bun roman, domnul Nikolai Plushkis, presedinte al Asociatiei Culturale DACIA, cu sediul in regiunea Karaganda – Kazakhstan. In aceata zona traiesc un numar foarte mare de romani deportati in perioada celui de-al doilea razboi mondial. Prin modul de manifestare aceasta frumoasa comunitate ramane pana si astazi prin copii si nepoti, intr-o profunda stare de spirit si simtire ramanesca.

Antrenamentele s-au constituit permanent intr-un bogat know-how ce a fost valorificat cu intelepciune de catre antrenorul coordonator al lotului national, Constantin Apostol alaturi de membri ai colectivelor tehnice ale federatiei: Clipea Sebastian, Muti Marius, Coldea Florin si altii. Sportivii nostri au manifestat interes pentru programul de pregatire construind alaturi de sportivii straini momente tactice si tehnice de valoare.

Unul dintre argumentele principale ale sportivilor si antrenorilor straini ramane consecventa si seriozitatea structurilor central administrative, privind finantarea activitatilor propuse prin programele anuale. Respectiv, finantarea cu celeritate a primelor doua trimestre ale anului cu scopul asigurarii continuitatii performantei sportive si plata in termen a oricaror obligatii fata de toti specialistii implicati in realizarea unei performante sau atingere a unui record planificat.

Am observat confortul debordant asociat sigurantei economice a sportivilor si tehnicienilor invitati si conchidem ca este elocvent prin prestatia lor in antrenament si concurs. Asteptam momentul in care si responsabili ai sportului vor intelege ca nu exista sport de partid, de grup parlamentar sau presidential, caci de ani buni doar la impartitul de imagine se vad prezenti si preocupati de cat de greu si cu cate privatiuni se obtin marile performante internationale.

In timpul liber, sportivi au petrecut clipe memorabile,

Noi intre timp ne continuam agonia si ne agatam de orice ciob de speranta, astfel conform planificarii ne indreptam catre Eforie Sud insotiti de colegii din Kazakhstan, unde ne vom intalni cu omologii nostri din Bulgaria pentru o noua saptamana de foc continuu. O saptamana care debuteaza cu o competitie trilaterala de Kyorugi (lupta). Asa cum am precizat intregul plan este dedicat pregatirii sportivilor cadeti ce urmeaza sa participe in perioada 05-10 August 2019 la Campionatul Mondial de Cadeti din Uzbekhistan, totodata selectiei sportivilor U21 ce urmeaza sa participe la inceputul lunii Septembrie la Campionatul European de Tineret U21 organizat in localitatea Helsinborg -Suedia.