CAMPIONATUL NATIONAL DE POOMSAE 2019

Odorheiu Secuiesc, oras pitoresc si primitor, specific localitatilor de altitudine medie ale arcului carpatic, a fost gazda Campionatului National de Poomsae.

Competitia a fost organizata in data de 31.08.2019 in Sala Polivalenta din Odorhei Secuiesc. Partener al federatiei pentru acest important eveniment a fost CS Hwarang Odorheiu Secuiesc, reprezentat de catre Deak Ferenc, arbitru national de Poomsae.

Au participat un numar de 127 de sportivi, ce au reprezentat cu succes 19 cluburi. Ponderea participarii sportivilor la grupele feminin si maculin a fost de cca 43% si 57%, ceea ce este foarte pozitiv.

Acesta proba este o componenta tehnica importanta a disciplinei olimpice Taekwondo WT si reprezinta interesul unei largi parti a comunitatii noastre sportive. Permanentizarea acestei probe si valorizarea interesului sportivilor catre acesta proba a condus la cresterea calitatii prestatiei acestora din perspectiva tehnica si etica.

Aspectele esentiale ce caracterizeaza aceasta proba sunt autocontrolul, prin a carui rigoare sunt executate diverse tehnici specifice. Postura si starea de echilibru, alaturat gradului de compexitate, intensitatea, amplitudinea, inaltimea, multilatea si bilateralitatea executiilor sunt criterii de notare.

Odata cu acesta editie, este de notat cresterea valorica a prestatiei sportivilor, in mod special a conditiei etice adoptate atat in concurs cat si in afara acestuia. Acest comportament se datoreaza exclusiv instructorilor si antrenorilor din cadrul cluburilor participante, ce au urmat indeaproape strategia si politicile federatiei indreptate in directia constructiei unui sportiv, cetatean de nadejde al unei Romanii ce apartine viitorului.  

De salutat si apreciat in continuare sunt modul primitor si conditiile ce au fost asigurate oaspetilor veniti din toate colturile tarii. Fata de acestea ne indreptam consideratia noastra, atat catre colegul nostru Deak Ferenc si echipa lui, dar si catre autoritatea publica locala ce sprijina practicarea sportului de performanta si incurajeaza prin aceasta tinerii sa practice sportul pentru sanatate, ca o esentiala component psiho-motrica generatoare a unei stari generale de bine.

Cu promisiunea ca vom reveni in acest frumos oras, felicitam participantii pentru prestatia sportiva si conducatorii de delegatii pentru interesul acordat competitiei.

In asteptarea noului de an scolar 2019 – 2020, uram tinerilor sportivi ca acesta sa fie unul eficient si prolific!