CUPA HWARANG, EDITIA A VI-A

Cupa Hwarang este un eveniment sportiv ce a reusit prin efortul reprezentantului sau, Deak Ferenc, sa convinga si sa isi pastreze cu succes statutul in circuitul national. Drept confirmare, CS Hwarang  a primit increderea unui numar mare de delegatii. Competitia a fost organizata in Sala Polivalenta din Odorheiul Secuiesc, in data de 01.09.2019.

Participarea unui numar de 140 de sportivi la proba de kyorugi (proba olimpica) reprezentand 19 cluburi, pe grupele importante de varsta: juniori mici, cadeti si juniori, a un moment minunat de revedere si intrecere.

Sportivii au dovedit o intelegere buna a noilor elemente introduse prin vointa Adunarii Generale a WT (World Taekwondo) si totodata si-au adaptat abordarea tehnica la acestea. Competitia s-a constituit intr-un mijloc de verificare a tinerilor sportivi cadeti si juniori ce ne vor reprezenta la Campionatul Balcanic ce urmeaza a se desfasura in Bulgaria in perioada 14 – 16 Septembrie 2019. Totodata, ulterior competitiei balcanice, acesti sportivi urmeaza sa participle la mult asteptatul Campionat European de Cadeti si Juniori ce urmeaza a se desfasura in Spania, in perioada 1 – 6 Octombrie 2019.

In acesta directie, federatia a luat masuri de pregatire si monitorizare a sportivilor atat la nivelul pregatirii centralizate cat  si la nivelul celei de club. Drept urmare, activitatile federatie cu obiectivul de selectie desfasurat in doua faze, anual, din acesta vara cat si din anul precedent, vizand exclusiv aceste doua grupe de varsta: cadeti si juniori, suprapus programului de pregatire centralizata nationala (345 de zile pe an), ne intareste viziunea catre zorii unor noi performante internationale.

Acesta competitie se succede Campionatului National de Poomsae organizat in data de 31.08.2019, ceea ce este de laudat pentru partenerul nostru si gazda locala CS Hwarang. Managemenul celor doua evenimente sportive a fost asigurat cu indeplinirea nevoilor si cerintelor oaspetilor atat in plan sportiv cat si administrativ.

Conducatorii de delagatii s-au declarat foarte multumiti, concluzie dealtfel raportata si de catre reprezentantii oficiali ai federatiei, delegati pentru aceste doua concursuri.

Multumim pentru ospitalitate gazdei noastre, comunitatii din acest frumos oras si autoritatiilor publice locale.