CUPA OLTENIA 2019

Este o competitie dedicata atat initierii in circuitul competitional clasa B al sportivilor, ce are obiectivul confirmarii anamnezei acestora. Deasemenea, a obiectivizarii etapelor intermediare de pregatire sportivilor din cadrul clasei valorice A.

Ca si in ani precedenti competitia a fost gazduita de catre C.S. Oltenia, structura sportiva membra a federatiei noastre, in data de 15.09.2019, in orasul Slatina, incinta Sala de Sport a DJTS.

Au fost prezenti un numar de 145 de sportivi, reprezentand 14 structuri sportive. Cei mai multi sportivi au participat in cadrul grupelor de varsta, copiii, jun.mici si cadeti, acestia oferind prin prestatia lor clipe de magie parintiilor si indrumatorilor.

Se remarca o selectie mai atenta a sportivilor cat si nuante tehnice mai pastelate prin prestatiei sportivilor, ceea ce dovedeste efectul pozitiv pe care l-a avut Stagiul Tehnic National si celelate activitatii tematice dedicate colectivelor tehnice.

C.S. Oltenia alaturi de federatie, au reusit printr-o implicarea plenara, sa puna la dispozitia celor prezenti un cadru prietenos si sigur. Nu au fost inregistrate evenimenete negative, cu atat mai mult cei prezenti au oferit aprecieri sincere coorganizatorilor.

Seara competitiei, sa incheiat cu o masa festiva oferita sportivilor si tehnicienilor, ocazie cu care clubul gazda a vrut sa ofere copiilor veniti din alte zone ale tarii, ocazia de a savura bucate traditionale oltenesti.

Oltenia, este un spatiu national cu un mare impact istoric, asupra evenimentelor ce au condus la pastrarea valorilor culturale autentic romanesti, dar in mod special pentru efortul si consecventa de a se fi constituit intr-o reduta de netrecut a crestinatatii, in fata ofensivei de peste 600 de ani, a semilunei turce.

De remarcat sunt marile fapte ale lui Voievodului Mircea Cel Batran (ce a patruns in cortul marelui sultat Mahomed), a lui Voievodului Vlad Tepes ( a pocalelor de aur tintuite cu nestemate, ce se gaseau pe marginea fantanilor publice fara a fi furate) si mai tarziu ale primului restaurator al romaniei marii si faptuitor al marii unirii de la Alba Iulia 01.Noiembrie 1599, a romanilor din cele trei principate Voievodul Mihai Viteazul 1593-1901 (fost ban al Craiovei).

Sportivi participanit au cinstit prin atitudinea lor combativa si curajoasa memoria strabunilor, dovedind totodata ca mai exista speranta prin aceste generatii.