CAMPIONATUL NATIONAL TEHNIC 2020

Impotriva impedimentului de solitudine caruia au trebuit sa se supuna tinerii nostri sportivi datorita masurilor impuse de catre autoritatile publice, acestia s-au dovedit in continuare interesati pentru dezideratele competitiilor sportive, proband aceasta printr-o implicare si prestatie laudabila.

Astfel, inscrierea unui numar de 20 de structuri sportive reprezentate prin participarea a circa 300 de sportivi, in cadrul grupelor de varsta, copii 1, copii 2, juniori mici, cadeti, juniori, tineret si seniori, se constitue intr-un mesaj de incurajare pentru toti copii in vederea practicarii sportului in toate formele lui, mesajul transmis de acestia fiind “SPORTUL RESURSA DE SANATATE INDIVIDUALA SI PROSPERITATE COLECTIVA”.

Date fiind conditiile actuale impuse prin noile masuri de preventie si diminuare a riscului infectarii cu virusul Covid-19, Comitetul de Organizare a fost nevoit sa reduca numarul probelor planificate de la un numar de 5 (Poomsae, Kyokpa, Speedkick, Hoshinsull, Haidong Gumdo), la numai 3 probe, respectiv Poomsae, Speedkick si Haidong Gumdo.

Sportivii participanti in cadrul probei de Poomsae au reusit prin calitatea prestatiei lor si astfel aprecierea arbitrilor a fost pozitiva, sportivii reusind sa fie notati adecvat etapei de pregatire, in unele cazuri sportivii valorosi obtinand note de peste 5 puncte, apreciabi dat fiind perioada limitata de pregatire pentru aceasta competitie.

Competitia de Speedkick a fost deschisa de cei mai mici sportivi, in premiera fiind inscrisi in competitie sportivi in cadrul grupei de varsta copii 3 (4-5 ani). Implicati si darji, pionierii nostri au reusit sa ne strapunga inima cu speranta si incredere, ingrediente ce au licarit in ochii acestora pe tot timpul prestatiei lor.

Celelalte grupe de varsta, au continuat in aceeasi nota pozitiva careia i-au adaugat elemente tehnice ce s-au succedat corespunzator de la un nivel de varsta la altul. Foarte multi dintre participanti, au reusit obtinerea unui punctaj ridicat, intrand cu succes in nivelul 3 al sistemului electronic de arbitraj.

Prestatia sportivilor nostri este o dovada a educatiei dobandite prin practicarea Taekwondo-ului WT si de consolidare a rigorilor si responsabilitatilor ce insotesc pe acestia catre noile orizonturi ale vietii. Implicarea tuturor participantilor pe parcursul programului competitiei, a condus la realizarea sarcinilor si obiectivelor personale tehnico-metodice cu succes, fiind atinse obiectivele propuse, colective. Tinerele sportive s-au dovedit adevarate amazoane, urmase de netagaduit ale printesei Tomiris, cea care a reusit sa invinga pe regele regilor Cyrus cel Mare, conducatorul persilor si marele invingator al celor 300 de eroi de la Termopile.

Marturie a calitatii management-ului federatiei prin implicarea participantilor consta in faptul ca pe parcursul perioadei de stare de urgenta si a celei de alerta, am organizat cu mijloace proprii cele trei competitii Online, la care au participat un numar mare de sportivi. Competitiile au avut premii pentru ocupantii primului loc si au fost motivationale, crescand interesul pentru participare si antrenament. Intregul context a condus la pastrarea formei sportive, a interesului pentru practicarea sportului, la obtinerea unei stari de confort emotional si fizic, favorabil dezvoltarii relatiilor familiare.

Felicitam invingatorii, incurajam invinsii si invitam pe toti ceilalti ce ne urmaresc, sa se alature programelor cluburilor sportive membre ale federatiei noastre. Pe parcursul desfasurarii Stagiului Tehnic National 2020 si a Campionatului Tehnic National 2020, nu au fost inregistrate abateri de la etica si conduita sportiva, de la masurile si procedurile impuse pentru prevenirea si diseminarea virusului Covid-19. Drept consecinta, in baza masurarilor temperaturii corporale si a monitorizarii fizice privind semnalmentele primare ale debutului bolii urmarea infectarii cu acest virus, nu au fost inregistrate semnalmente si/sau temperatura corporala ce putea semnala aparitia bolii. Continuand monitorizarea participantilor dupa incheierea acestei activitati, aratam ca nu am primit niciun semnal negativ privind starea de sanatate a acestora.

Dorim sa multumim tehnicilor: Apostol Constantin – Antrenor Emerit, Maestru International 7 DAN, Muti Marius – Director Colegiu Centuri Negre, Clipea Sebastian – Director Colegiu Antrenori / Instructori, Tibichi Daniel – Director Departament Poomsae.

Deasemenea, arbitrilor: Tibichi Daniel, Deak Ferencz, Coldea Florin, Augustin Fricatel, Stan Miruna si nu in ultimul rand membri comitetului de organizare, condus de catre Matei Georgeta – Arbitru International, caruia s-au alturat Grigorescu Gheorghe – Secretar General, Serena Ivanov – Referent, Ovezea Anca – Referent, Iulian Vulcan – Referent.

Dumnezeu sa binecuvanteze fii si fiicele neamului romanesc si asa sa ne ajute El noua, calauzelor!

F.R.TKD.WT – Comitetul de Organizare