STAGIUL TEHNIC NATIONAL 2020

“SPORTUL RESURSA DE SANATATE INDIVIDUALA SI PROSPERITATE COLECTIVA”

Sportul din cele mai vechi timpuri s-a bazat pe intrecere si vocatia participantilor pentru aceasta.

Odata cu trecerea timpului, diverse comunitati au creat prin intermediul normelor, noi competente si au stabilind reguli pentru acestea. Participarea a fost apreciata intotdeauna ca un act animat de cele mai bune intentii, corespunzator epocii, victoria apartinand celor mai destoinici si sanatosi membri ai societatii.

Aparitia disciplinelor sportive a fost influentata de nevoile si priceperile necesare participarii la eforturile de razboi si au coincis cu aparitia statelor natiune ce erau interesate de efective militare si logistice dimensionate nevoilor ofensive si defensive cu ocazia marilor ciogniri ale societatilor.

Disciplina sportiva Taekwondo WT isi regaseste originile intr-o perioada de mari incercari ale societatii coreene, constituindu-se prin intermediul elitei militare o resursa viabila pentru pastrarea oridinii sociale si apararii teritoriului. In repetate randuri, detoinicii razboinici s-au pus la dispozitia administratiei, conlucrand cu societatea civila pentru realizarea dezideratelor de constructie si edificare a infrastructurilor strategice, industriale si economice.

In continuare, apreciem ca membri societatii romanesti la varsta debutului al celui de-al treilea ciclu de 7 ani (13-14 ani), este necesar sa aibe instructia cooperarii colective pentru a incepe o noua calatorie de introspectie personala ce are ca scop identificarea si definirea unor aspecte particulare necesare dezvoltarii personalitatii volitive si cognitive in acord cu nevoile si particularitatile contemporane cu existenta sa. Astfel tanarul sportiv sa poata in cadrul debutului ciclu de 7 ani (20-21 de ani), in baza augumentarii celor mai alese priceperi si a unei morale stari emotionale, sa poata participa activ la viata cetatii si randuielile ei.

Revederea membrilor comunitatii noastre sportive olimpice cu aceasta ocazie, a fost o adevarata bucurie, iar implicarea participantilor in realizarea dezideratelor tehnico-metodice si administrative, o adevarata incantare. Pe parcursul desfasurarii programului de stagiu nu au fost inregistrate abateri de la etica si conduita sportiva.

Sub aceste cerinte, am organizat in perioada 26 IULIE – 2 AUGUST 2020, in statiunea turistica Eforie Sud, activitatea specifica planificata in cadrul calendarului national intern Stagiul Tehnic National 2020. La aceasta activitate s-au inscris un numar de 20 structuri sportive cu un numar de circa 300 de sportivi participanti. Toti acestia au fost implicati in activitati de pregatire, competitionale, de evaluare a competentelor corespunzatoare instructorilor, arbitrilor si aprecierea cunostintelor si priceperilor sportivilor necesare clasificarii KUP – DAN.

Intregul efectiv de sportivi si tehnicieni au reusit sa se prezinte cu succes cu ocazia participarii la probele specifice din cadrul programei de evaluare si apreciere a cunostintelor, priceperilor si competentelor din cadrul ariei disciplinei sportive olimpice Taekwondo WT.

Cu ocazia desfasurarii tuturor activitatilor specifice planului de organizare pentru aceasta actiune, au fost create proceduri si plan de masuri dedicat diminuarii riscului de imbolnavire si/sau diseminare a virusului Covid-19. Intregul efectiv ce a participat la acest stagiu, a respectat cu strictete toate reglementarile cuprinse in procedurile interne si s-au suspus masurilor promovate de catre autoritati in acest sens. Drept consecinta, in baza masurarilor temperaturii corporale si a monitorizarii fizice privind semnalmentele primare ale debutului bolii urmarea infectarii cu acest virus, nu au fost inregistrate semnalmente si/sau temperatura corporala ce putea semnala aparitia bolii. Continuand monitorizarea participantilor dupa incheierea acestei activitati, aratam ca nu am primit niciun semnal negativ privind starea de sanatate a acestora.

Apreciem ca prin participarea la acesta actiune a tehnicienilor si sportivilor membri ai F.R.Tkd.WT am reusit sa incurajam practicarea sportului in conditii de siguranta si totodata sa-i motivam pe acestia in directia continuarii eforturilor personale si colective de a contribui la promovarea starii generale de confort si siguranta a societatii, prin contributia si exemplul personal.

“SPORTUL RESURSA DE SANATATE INDIVIDUALA SI PROSPERITATE COLECTIVA”