CAMPIONATUL EUROPEAN DE CADETI 2020

European-Taekwondo-Championship-2020

Intr-un format ce se datoreaza situatiei medicale in care sportivi nu s-au putut intalni si pregati in cadru largit, cerespunzator planificarii anuale 2020, conducerea federatia noastra a aprobat organizarea si deplasarea unei delegatii nationale pentru participarea la Campionatul European de Cadeti.

Acesta competitie a fost organizata de catre WTE ( World Taekwondo Europe), colaborare cu federația omoloagă și autoritățiile din orasul Sarajevo- Bosnia Herzegovina, in perioada 10-14.12.2020.

Cutezatori sportivi si tehnicieni ce au reprezentat 4 cluburi membre ale federatiei, au pornit in numele si pentru gloria Romaniei, in acesta noua calatorie.

Delegatia noastra a fost formata din sportivii:

 1. Vulcan Bianca – CSA Steaua Bucuresti
 2. Falup Patricia – CS Somesul Apahida
 3. Riti Ana – CS Ilyo Bistrita
 4. Coman Bianca – CSA Steaua Bucuresti
 5. Cetean Eduardo – CS Revolution Alba Iulia
 6. Bologe Alexandru – CS Revolution Alba Iulia
 7. Haragis Andrei – CS Kwan Cluj-Napoca
 8. Agrisan Stefan – CSA Ilyo Bistrita

Tehnicieni ce au condus sportivii la acest concurs, sunt;

 1. Coldea Florin – CS Kwan Cluj-Napoca
 2. Apostol Constantin – CSA Steaua Bucuresti
 3. Muti Marius – CSA Ilyo Bistrița
 4. Buiga Ovidiu – CS Somesul Apahida
 5. Moldovan Alin – CS Revolution Alba Iulia

Sportivii au reconfirmat printr-o buna prestatie interesul lor pentru performanta si au dovedit cutezanta in spirit, reusind sa depaseasca presiunea psihica a momentului, datorata restrictiilor si masurilor medicale.

Cu acesta ocazie sportivii nostri au inregistrat rezultate notabile pentru federatia noastra și victorii importante pentru debutul în cariera de mare performanță a sportivilor.

Stabilitatea emoțională și acțiunile valoroase angajate în ofensiva stau la baza unui optimist viitor si al unor noi obiective indispensabile în periplul către marea performanță, cu atât mai mult că ne pregatim pentru un nou schimb de generatii, rezultatele arată astfel:

European-Taekwondo-Championship-2020
 • Sportivul Cetean Eduardo – Locul 2 (medalie de argint) la categ. greutate -33 kg
European-Taekwondo-Championship-2020
 • Sportivul Haragis Andrei – Locul 3 (medalie de bronz) la categ. greutate -61 kg
European-Taekwondo-Championship-2020
 • Sportiva Vulcan Bianca – Locul 3 (medalie de bronz) la categ. greutate -55 kg

Participarea si performantele se datoreaza implicari reprezentantiilor cluburilor si a efortului constant al conducerii federatiei ce a reusit sustinerea integrala financiar si material a acestei reusite.

Toti sportivi participanti au trecut printr-un proces viguros de selectie in ani 2018 și 2019, participand la cele trei programe de pregatire centralizata anuale si competitii de verificare intermediare, fiind urmariti de catre antrenori si monitori de performantă din cadrul Centrului de Cercetare Documentare și Omologare al federatiei.

Sportivii inclusi in acest lot de cadeti, se inscriu in cerintele de biotip, au fost monitorizati medical prin evaluarile medicilor sportivi si au anamneza intocmita corespunzator cu nevoile specifice disciplinei sportive olimpice Taekwondo WT pe plan international.

Anul 2021 este o provocare la care am invatat sa ne raportam si prin managementul valoros al colectivelor tehnice si administrative ale federatiei, să construim un program flexibil și performant pentru țara noastră.

De acești copiii ve-ți mai auzi.

Hai ROMANIA!!!