CĂLĂTORIA SPRE TOKYO CONTINUĂ

Cu pași mici dar siguri sportivi noștri MUSTEAȚĂ Liana -49 kg., MOCANU Cătălina -67 kg., SIMON Szobolcs -68 kg., BADEA Alexandru -80 kg., reușesc să depășească norme și bareme, propuse de către echipa tehnică.

Astfel, conform planificării sportivi componenți ai lotului olimpic, în perioada 12-23.03.2021, în cadrul Centrului de Refacere și pregătire COSMOS din Eforie Sud, asistați de componenți ai lotului de tineret din poziția de sparing parteneri, au parcurs cu succes o perioadă de foc.

Tema antrenamentelor a fost axată pe nevoi particulare tehnice, cu accente pe valorizarea potențialului în situații limită.

Cu sprijinul colectivului tehnic IT, al federației, au fost înregistrate tehnicile favorite ofensive folosite de către sportivi, în situații simulate impuse de condițiile de concurs.

Diferențele de scor folosite și timpul acordat pentru reducerea deficitului de puncte și/sau pentru departajare, au ajutat la facilitarea unor timpi de răspuns cert al execuțiilor, de natură exigibilă și măsurabilă.

Însăși sportivi cu ocazia discuțiilor tehnice, au constatat o îmbunătățire a reacției printr-o abordare de renunțarea în anumite momente ale meciului la o poziție defensivă, folosind în schimb pentru eficiență abordarii ofensive ce au adus puncte importante în toate situațiile critice.

Timpul rămas până la competiția de calificare este scurt, situație în care am făcut ultimele retușuri personale, urmând ca în continuare să ne concentrăm pe studiul potențialilor adversari și a rutinei folosind echipamentului electronic cu ocazia tuturor antrenamentelor viitoare, fapt ce va pune mare presiune pe sportivi, banca tehnica, dar și pe colectivul de arbitrii și specialiștii noștri IT.

Chiar dacă nu în această ordine, precizăm că emoția, transpirația, privațiunile, stress-ul articular, hematoane, vănătăi și altele, se înmulțesc către culmile marii performanțe prin obiectivul JOCURILOR OLIMPICE.

Sportivi noștri, prin implicare, consecvență și dârzenie ne demonstrează că în accesiunea lor se pot împotrivi vântului, ce se întețește către vârf și totodată, că alături de noi toți își găsesc energia și direcția de a mai pune o bornă cu drapelul României, pe harta lumii.

Cu aleasă prețuire față de familia tradițională din care provin acești tineri și înaltă considerație pentru voi toți, primiți salutul nostru.

F.R.Tkd WT