Sportul este o contribuție la valorificarea naturii umane in folosul societatii

TAEKWONDO WT, este un vehicul al performanțelor umane și iată astazi copilele de ieri au devenit domnițe, iar multe dintre ele se pot mândri cu un nou statut de performer în educație.

Astfel, două dintre fetele ce în urmă cu mai bine de 4 ani, își luau, la revedere de la părinți și bunici cu ochii plini de mărgăritarele emoției despărțirii, imbrățișând privațiunile itinerariului către marea performanță și salutând orizontul marcat cu orele nesfârșite de antrenamente, au daruit sursuri de emoție pozitivă și gânduri nemărginite de bucurie, tuturor celor ce au investit cu încrederea lor aceste minunate sportive, respectiv:

  • MIHAI Georgiana absolventă a clasei a XII-a, filiera educațională matematică-fizică, în cadrul Liceului Benjamin Franklin din București, a fost declarată ȘEF DE PROMOȚIE 2021.
  • Simon Andreea absolventă a clasei a XII-a, filiera educațională sportivă, în cadrul Liceului cu Progam Sportiv “LPS BRAȘOV”, este prima absolventă de la debutul filierei educațional vocațional sportive de TAEKWONDO WT, ce reușește să obțină licența de instructor sportiv cu nota 10 la lucrare scrisă și nota 10 la proba practică.

Victor Hugo: „Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câștigăm.” 

Sunt cuvinte care exprimă foarte limpede esența actului formativ. Transmiterea bogăției spirituale de la o generație la alta, este o datorie de părinte, iar fiecare națiune trebuie să își canalizeze eforturile în vederea atingeri acestui țel.

Alături de acțiunile impuse de instinctul privind supraviețuirea, omul în itinerariul său și-a descoperit potrivit vremurilor în care trăia diverse oportunități de a se exprima: a vânat și a pictat scene de vânătoare pe stâncile peșterilor,  a descoperit lutul și a decorat vasele create pentru uz gospodăresc, a simțit emoția și conectându-se la cea mai superioara a ridicat catedrale impresionante și a realizat alte obiective mărețe, etc. Curiozitatea și nevoia, au stârnit inteligența și năzuința spre mai bine, au împins omul spre ceea ce este astăzi, un produs al educatiei.

Printre toate aceste momente de revelație, a fost descoperit și sportul, iar omul a înțeles beneficile sale încă din vremuri imemoriabile, proclamand și sărbătorind acesta prin măreția celui mare mare spectacol al lumii, oferit odată la 4 ani prin desfășurarea Jocurile Olimpice.

Practicat în toate formele lui a cioplit de-a lungul istorie la trupul națiunilor și a dat vigoare minții celor care l-au practicat.

Putem spune astfel, că sportul este mijlocul prin care omul a descoperit modul în care poate favoriza dezvoltarea celulei nervoase în detrimentul celei musculare, mult mai animate și specializate, în fața liniei de start a vieții.

De aceea, spunem despre Constantin Apostol, că este un artist formator, un Maestru, ce șlefuiește piatra brută, reușind să pună în armonie sub importante și tangibile deziderate, cele două funcții mintea și trupul.

Acesta spune, că atunci când televiziunile vor completa spotul publicitar “ești ceea ce mănânci și ceea ce bei”, cu următoarea exprimare “EȘTI CEEA CE MÂNÂNCI, CE BEI ȘI MAI ALES CEEA CE GÂNDEȘTI”, lumea va arăta altfel, în curând, CĂCI EDUCAȚIA VA FACE RESTUL.

Salutăm cu onor performerele noastre de astăzi și vă îmbrățișem cu prietenie, pe voi toți cei ce practicați sportul, în toate formele lui.

F.R.Tkd WT