CERTIFICARE COMPETENȚE PROFESIONALE LA NIVEL NAȚIONAL

“Tragedia educației, se joacă pe două scene: elevi incompetenți având de-a face cu profesori competenți, cât și profesori incompetenți având de-aface cu elevi competenți.” (Martin H. Fisher)

Se intâmplă adesea in sport, fapt pentru care este imperios necesar să ințelegem că, “Obiectivul unui profesor modern nu este acela de a defrișa jungle, ci de a iriga deșerturi.” (C.S. Lewis)

Încheierea oficială a sesiunii de calificare profesională 14.10.2020 / 01.05.2021, realizată prin ceremonia de  înmânare a certificatelor pentru competența profesională de Instructor Taekwondo WT, a fost un moment de implinire pentru practicanții noștri  licențiați.

Ceremonialul  a avut loc  cu ocazia desfășurării Stagiului Tehnic Național 2021 – Eforie Sud, în prezența sportivilor, oficialilor și invitaților, ce au transmis prin aplauze îndelungi onorul absolvenților licentiați.

Alegerea  absolventilor de a se alătura colectivului tehnic național, cu intenția de a participa la procesul de selecție și formare viitor, este parte a unui proces elaborat de catre conducerea federatiei privind strategia proprie pentru termen mediu si lung.

Acest vector al integrării socio-profesionale a tinerilor ce incheie cariera sportivă și/sau se află in continuare in atenția cluburilor sportive membre de a participa in regim de performanță, este apreciat ca esențial și indispensabil pentru consolidarea programelor viitoare ale federației noastre.

Curriculum programei și suportul de curs pentru specializare Taekwondo WT, a fost elaborat de către Apostol Constantin – maestru internațional 7 Dan, în colaborare cu specialiști ai CNFPA, cât și lectori formatori și auditori ai federației (Clipea Sebastian, Muti Marius, Ursu Ciprian, Matei Georgeta, Moise Gabriela, Ion Lucian, Camelia Ciobanu), membrii ai Departamentului de Cercetare, Documentare și Omologare din cadrul F.R.Tkd WT.

Precum în anii precedenți, întreaga activitate administrativă și costurile de școlarizare au fost susținute financiar prin programul public 2021 în parteneriat cu MTS și veniturile proprii ale federației.

Având in vedere efectele pozitive înregistrate prin această sesiune ce se află la finalul celei de a treia etape (2018, 2019,2020/2021), conducerea federației a hotărât inițierea unei noi sesiuni: Curs de Calificare Competență Profesională – Instructor Taekwondo WT, începând cu luna septembrie a acestui an.

Astfel, date fiind economiile realizate în continuare, întregul proces privitor la derularea acestei importante activități, va fi susținut financiar și logistic din veniturile proprii ale federației.

Înscrierea unui număr mare de noi cursanți la noua sesiune propusă, este dovada unui management performant ce redă reale speranțe pentru sportul românesc.
De aici inainte, nu rămâne decât să urăm succes celor care au reușit și spor la treabă noilor cursanți!

F.R. Tkd WT

”De aceea, in absența educației să nu aștepte nimeni, nici părinți buni, nici fii buni și prin urmare nici stat bine organizat și bine cârmuit.”
(Ion Heliade Rădulescu)