MONTENEGRO OPEN G1 / 2021

În perioada 14 – 19 OCTOMBRIE 2021, orașul Podgorica, a fost gazda unui important concurs din clasa G1.

La acesta acțiune de calendar internațional delegatia noastră a fost formată dintr-un efectiv de 26 de sportivi din care 8 seniori și 14 juniori, reprezentând cluburile CS Apahida, CSM Bistrița, CS Ilyo, CSA Steaua, CS Oltenia, CS Kwan.

Tehnicieni acreditați au fost Apostol Constantin, Muti Marius, Buiga Ovidiu, Costea Aurelian, Coldea Florin.

Întreaga activitatea a fost susținută din veniturile proprii ale federației.

Rezultatele sportivilor juniori 4 medalii de bronz au fost obținute la limita participări de către sportivi: Bura Mihai, Snagov Laurențiu, Riti Ana, Costea Sofia.

Rezultatele sportivilor seniori sunt: masculin 1 medalie de bronz muncită de către sportivul Badea Alexandru care sa retras după întrarea cu două victorii în semifinala categoriei -80 kg, iar la feminin sportiva Mocanu Cătălina câștigă medalia de bronz după ce intră la limită în semifinala categoriei -67 kg.

Participare la această competiție aduce sportivilor un moment de introspecție, iar tehnicienilor posibilitatea de a face o analiză privind diverse aspecte tehnologice ale pregătiri.

Astfel, au fost constatate condiții similare ale componentelor motrice și a execuțiilor tehnice, ceea ce dovedește eficiența procedurilor din cadrul programelor de pregătire continuă și a interesului tehnicienilor pentru acestea. Expresia artistică a execuțiilor după scenari și posibile situati punctuale a existat, însă din ratiuni clare a fost ineficientă.

De aceea, lipsa participării sportivilor la competiții valoroase tehnic și cu provocări multiple de adaptare, sa manifestat cu accente defavorabile asupra prestației sportivilor, reconfirmând importanța experienței competiționale, aspect specific indispensabil din portofoliul carierei de performanță a sportivilor practicanți de Taekwondo WT.

Urmare a rezultatelor sportive obținute în lumina celor de mai sus prezentate, este vital ca sportivi să participe la competiții oficiale de inalt nivel în vederea înțelegeri și augumentării aspectelor de esență ale specificului probei olimpice de Kyorugi.

În acest scop la propunerea tehnicienilor prezenți, vom seta obiectivele pe termen scurt, pe un număr cât mai mare de participări la competiții sportive internaționale și tot odata vom dimensiona calendarul intern corespunzător acestui deziderat.

HAI ROMÂNIA!

F.R.Tkd WT