START TEHNIC ÎN CICLUL OLIMPIC PARIS 2024

Federația nostră conform angajamentului și misiuni sale sub dezideratul olimpic, a demarat un amplu proces de analiză și identificare a unor nevoi specifice, care să contribuie la eficientizarea pregătirii pe grupe de vârstă, categori de greutate, de sex, dar și de anamneză, ce trebuie urmarească specializarea timpurie în cadrul probei olimpice de Kyorugi.

În consecință urmare a discuțiilor purtate între tehnicieni cu experiență competițională internațională din cadrul federației noastre, a fost identificată nevoia unei auditări de specialitate periodice în raport cu cerințele de etapă ale sportivilor, acordat la aspecte obiective comune cadrului competițional și/sau al șabloanelor individuale ale marilor sportivi.

Pentru aceasta au fost luate în calcul trei posibilități, respectiv echipa condusă de către Markus Kohlöffel, echipa lui Georg Straif și echipa lui Kristian Kovacic.

Astfel, după mai multe runde cu ample discuții legate de aspirațiile noastre, potențialul activ și latent sportiv, logistic, de personal și perioada de timp rămasă până la calificările pentru următoarea ediție a Jocurile Olimpice, implicit aspecte de cost, cu numai 7 zile în urmă, Comitetul Executiv a luat hotărârea de a colabora cu echipa condusă de către Kristian Kovacic.

Drept urmare, cu ocazia participări delegației noastre la concursul Montenegro Open G1, în data de 18.10.2021, a fost semnat în incinta Complexului VOCO din orașul Podgorica, un contract de audit și asistență tehnică cu doi dintre cei mai tratați specialiști din Europa, Kristian Kovacic și Lado Mesaric, aceștia având în portofoliu calificarea și obținerea unui număr de 4 medali la ultimele 3 ediții ale Jocurilor Olimpice.

Este un prim pas din cadrul vastului angajament, privind realizărea unui nou și bine consolidat proiect, dedicat obiectivului calificării și obținerii de performanțe în cadrul Jocurile Olimpice PARIS 2024.

Hai România!

F.R.Tkd WT