POOMSAE – CAMPIONATELE EUROPELE 2021

Urmând direcția dată dezvoltării ramurii de sport, conducerea federației alături de personalul tehnic specializat a organizat un amplu proiect în ani 2020-2021, acesta a vizat selecția, pregătirea și specializarea sportivilor ce au vocație pentru proba de POOMSAE. Aceasta este o probă tehnică ce face parte din curriculum tehnologic pe ramură de sport și are un statut neolimpic, fiind înscrisă în planul cadru al metodologiei specifice ramurii de sport Taekwondo WT.

Drept urmare în perioada 18-21 NOIEMBRIE 2021, o delegație formată din 6 sportivi și doi tehnicieni, după cum urmează:

Tehnicieni;

TIBICHI DANIEL – Coordonator program Poomsae

Coldea Florin – Antrenor/arbitru internațional


Sportivi:

Alistar Delia – ind. Cadeți, feminin

Bianca Plăcintă – ind. Juniori, feminin

Haragis Andrei – ind. Juniori, masc.

Fricatel Augustin – ind. Seniori masc.

Ciobanita Amalia – ind. Cadeți, feminin

Andriescu Cosmina – ind. Cadeți, feminin

Au participat cu succes atât la individual cât și în perechi la Campionatul European de Poomsae, organizat în orașul Seixal din Spania.

Sportivi noștri au avut o prestație bună și au reușit un punctaj favorabil anticipat, însă nici adversari noștri nu au fost mai prejos. Astfel, dincolo de altruismul și munca continuă a sportivilor și antrenorilor ce a fost apreciată prin notare, exigențele de arbitraj au arătat și o serie de sincope ce au redus din avantajul linilor metodice mari, permițând adversarilor să se detașeze. Chiar dacă diferența de scor nu a fost mare, clasamentul final a fost decis in cazul unor sportivi la diferențe de zecimi de scor.

Pentr-o analiză online la cald în ultima zi de concurs alături de Daniel Tibichi coordonatorul Departamentului de specialitate și Coldea Florin antrenor și arbitru internațional, conducerea federației a conchis că suntem o federație tânără ce mai are de șlefuit la construcția noi generații, cu atât mai mult date find împrejurările în care, chiar dacă noi creștem și ceilalți se maturizează.

Întregul efort financiar și material privind această participare, se datorează unui management administrativ și economic eficient al veniturilor proprii și al resurselor pragramului anual de finanțare, aspect apreciat de către membrii comunității noastre, având în vedere că în aceeași perioadă alte trei delagații participau la Campionatul European de Juniori, BOSNIA Open 2021 și Circuitul E1 dedicat Cadețiilor.

Este de menționat și profesionalismul personalului federației care a reușit cu succes, ca în timp ce se organiza si desfășura Cupa României și ulterior în timpul formalităților pentru calendarul internațional, să gestioneze pozitiv organizarea în România pentru perioada de 25-28. 11. 2021 in București, a competițiilor internaționale GENERATIA 24 și Campionatul Balkanic 2021.

Arătam că a fost un an greu, atipic organizării și desfășurării competițiilor sportive ceea ce a condus uneori la derapaje și sincope sistemice, aspecte ce au influențat prestația sportivilor noștri fără experiență majoră, în marea lor pondere foarte tineri chiar și în cadrul grupelor de vârstă vizate.

Experiența acumulată este imensă și bine venită în contextul actual federal, exprimat evident printr-un climat de continuitatea și unitate.

Cu drag.
F R.Tkd WT