BALKANIADA 2021 – Ediția XX

Organizat în data de 28.11.2021, Sala Polivalentă – București, a fost un eveniment sportiv așteptat cu nerăbdare de către sportivi din balcani și apreciat pentru inițiativa Federației Române de Taekwondo WT de al organiza în acest an greu datorat restricțiilor medicale impuse în unele țări.

Acest concurs de notorietate pentru prestigiul calității meciurilor, a fost din nou o tribună a confruntării calităților de excepție a participanților.

Notorietatea rezultatelor sportivilor din acestă regiune geografică și istorică pe plan mondial în Taekwondo WT, se datorează numărului de cca 5-7 medali / ediție, obținute cu ocazia participării la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice.

De aceea și în acest an cu un număr de cca 640 de participanți, competiția de la București, sa dovedit a fi un context favorabil în care au debut tineri sportivi și sau confruntat deasemenea, titani ai acestei discipline sportive olimpice.

Miza așa cum suntem obișnuiți este una de orgoliu care a încins spiritul luptătorilor, făcând din unele meciuri o adevărată cavalcadă a execuțiilor tehnice, ce a stârnit ropote de aplauze și ovații ale susținătorilor.

În pofida stării de încărcătură emoțională, educația și simțul civic al oaspeților și managementul exemplar al competiție, a corespuns cu prestigiul și atitudinea noastră pozitivă de bune gazde, astfel, cele trei grupe de vârstă Cadeți, Juniori și Seniori cuprinse în lanțul de uniune spirituală balkanică, prin plăcerea de a juca au depăsit angoasele timpului, purtând cu mândrie drapelul cu ocazia festivității de premiere.

Competiția balkanică a fost un exemplu de bune practici, precizând că pe tot parcursul desfășurării sale am fost cu toti sub semnul toleranței și fair play.

Competiția s-a desfășurat în condiții ideale tehnice, iar prin efortul și devotamentul arbitrilor si profesionalismul Comitetului de Organizare, la care adaugă pasiunea pentru acest sport din partea sportivilor și antrenorilor, a fost doborât recordul privind desfășurarea numărului de meciuri pentru o singură zi de concurs la 5 suprafețe.

Pe întregul parcurs al competiției sportivi noștri sau evidențiat obținând rezultate notabile, dar mai presus, în compania unor titrați adversari, au câștigat atât de necesara și prețioasa experiență.

DESCARCATI DIPLOMA / DOWNLOAD DIPLOMA