GENERAȚIA 24 | 26-28 Noiembrie 2021 – Sala Polivalentă – București

Un eveniment sportiv european dedicat sportivilor copii, juniori mici și cadeti, într-un colaj al vârstei corespondent cu anul lor de debut în marea performanță, ce coincide cu Jocurile Olimpice de la Paris 2024, ce va continua anual, urmând ca denumirea sa ulterior închideri acestui ciclu olimpic, să fie schimbată cu LOS ANGELES 2028.

Această competiție are un format nou în cadrul mișcări olimpice europene de Taekwondo WT și este o inițiativă ce aparține maestrului Constantin Apostol și colegilor săi din conducerea ETU organizația europeană de specialitate domnul Kenneth Shunchen și Iouannis Mouroutisios și îmbrățișată de către președintele domnul Athanasios Pragalos, implicit de Secretarul general Antonio Barbarilor si Ex.Co. al ETU.

Găzduirea de către țară noastră a primei ediții, este o atitudine onorantă ce se circumscrie noului plan cadrul al politicilor MTS, privind recalibrarea atenției față de piramida sportivă.

Federația noastră în calitate de gazdă a primit dreptul de a înregistra un număr mai mare de sportivi, ceea ce a oferit posibilitatea corespunzător planurilor proprii să poată urmări și calibra anumite masurători privind procesul de selecție pentru noua generație de sportivi.

Prestațiile sportivilor noștri au fost mulțumitoare pentru această etapă, fiind făcute o serie de recomandări antrenorilor și instructorilor pentru creșterea eficienței acțiunilor personale ale sportivilor.

Participarea unui număr de 13 țări din cele 15 planificate pentru această etapă (zona 4 ETU) a Campionatului European GENERATION 24, este pentru contextul actual medical și economic o adevărată izbânda administrativă și un act de imagine pozitivă pentru țara noastră, ce sperăm să inspire și să motiveze omologi noștri pe mai departe.

Sportul a fost și rămâne un precursor al stării de bine, un catalizator și liant al bunelor relații dintre oameni, iar această competiție sa constituit într-o bună oportunitate pentru tinerii participanți, de a învăța și practica aceste virtuți.

Sportul este un panaceu universal ce trebuie susținut și folosit împotriva ignoranței, a auto suficienței și egoismului ce predomină în această etapă a evoluției umanității, situație ce reușit să polueze centre mari ale civilizație.

De aceea dorim să îndreptăm mulțumirile sutelor de sportivi implicați în acest proiect către domnul ministru Eduard Novac, pentru că a înțeles importanța construcției unui program de excelență pentru această grupă de vârstă vitală pentru viitorul sportului românesc, asigurând astfel, expertiza vremelnică a sportivilor tineri și prin asta garanția asigurării unui schimb de generații cu un potențial mai valoros.

Rezultatele obținute de către sportivi noștri sunt următoarele:

Locul I:

– Denis Termure – Copii-A, -33Kg, M
– ANDREI Popa – Copii-A, -36Kg, M
– ALIN Constantin – Copii-A, -48Kg, M

– PAUL Ionescu – Juniori Mici-A, -37kg, M
– DAVID Mirea – Juniori Mici-A, -37kg, M
– CSANAD Friss – Juniori Mici-A, -37kg, M
– LUCA Suruparu – Juniori Mici-A, -37kg, M
– VLAD Tenghel – Juniori Mici-A, -41kg, M
– RAZVAN Marin – Juniori Mici-A, -61kg, M
– ANA LUIZA Bindea – Juniori Mici-A, -47kg, F


Locul II:

– VLAD Groza – Copii-A, -48Kg, M

– DAVID Mirea – Juniori Mici-A, -37kg, M
– ALECSANDRU Boloage – Juniori Mici-A, -49kg, M
– ALEXANDRA Gheorghe – Juniori Mici-A, +59kg, F


Locul III:

– CSANAD Friss – Juniori Mici-A, -37kg, M
– LUCA Suruparu – Juniori Mici-A, -37kg, M
– EDUARDO Cetean – Juniori Mici-A, -41kg, M
– RAZVAN Bangal – Juniori Mici-A, -41kg, M
– MARIO Galea – Juniori Mici-A, -49kg, M
– TAMAS Matyasi – Juniori Mici-A, -53kg, M
– EDUARD Marin – Juniori Mici-A, -57kg, M
– ALESIA Ancuta – Juniori Mici-A, -41kg, F
– NICOLA Giurea – Juniori Mici-A, -51kg, F
– DAIANA Stan – Juniori Mici-A, -55kg, F
– KARINA Luncasi – Juniori Mici-A, +59kg, F


Clasament General (Copii/Juniori Mici):

Locul I: ROMANIA TAEKWONDO WT FEDERATION
Locul II: MONTENEGRO NATIONAL TEAM
Locul III: A.O.G PIGASOS ANALIPSEOS, Grecia