CARAVANA TAEKWONDO WT – Cetatea Alba Carolina

Orașul Alba Iulia este o așezare ce a dăruit fiecărui trecător prin mărturia timpului și faptelor întemeietorilor, încredere in dezideratul național.

Cu aceeași încredințare că și de acum înainte prin caracterul său relevat de integrator al speranțelor și năzuințele poporului român și prin contribuția comunității noastre sportive vom aduce recunoștința cuvenită, contribuind la lucrarea înaintașilor prin găndurile și faptele noastre.

De altfel și motiv pentru care Caravana de Taekwondo WT “UNDEVA ÎN ROMÂNIA” a poposit pentru două zile 03 – 04 Iunie 2022, în incinta și proximitățile cetății Alba Carolina, au avut loc activități de prezentare a disciplinei sportive olimpice Taekwondo WT prin vocația actului sportiv de cultură fizică și promovarea unui mesaj ce circumscrie acestui deziderat “DA! Sportului, Artelor și Științei / NU! Drogurilor, armelor și Violenței”.

Gazda noastră a fost Clubul Sportiv Revolution Academy cât și structura sportivă locală publică C.S. Unirea din Alba Iulia, reprezentate de către instructorul Moldovan Alin și colegul său Gâlea Daniel.

Ambele cluburi relativ tinere s-au evidențiat prin altruism și muncă depusă zidind la construcția unor echipe viguroase ce încep a se impune prin performanțele în plan național și internațional a sportivilor legitimați, fapt ce a stat la includerea acestei etape în periplul Caravanei federației pentru anul 2022.

Am fost primiți cu căldură și emoțiile cuvenite revenirii în incinta Colegiului Școlar “HORIA CLOȘCA ȘI CRIȘAN”, locație ce a găzduit în aceste zile Seminarul metodic pentru evaluare și implementare a unor noi proceduri necesare eficientizării peocesului de selecție și pregătire la nivelul grupelor de vârsta Copii, Juniori Mici și Cadeți, acțiune programată în cadrul planului anual al federației.

Participanții sportivi ai C.S. Revolution Academy, C.S. Apahida, C.S. Unirea Alba Iulia, C.S. Ilyo, C.S.M. Bistrița, C.S. Reactiv, C.S. Kwan Cluj-Napoca și C.S.A. Steaua, au contribuit la acestă activitate fiind încântați de conținutul tematic.

Ineditul acestuia a fost procesul colocvial dintre sportivii din grupa de vârstă Tineret, ce au lucrat pe module alături de cei mai mici sportivi împărtășind din experiența lor prin natura răspunsurilor la cascada de întrebări venite spontan și interesat. Acest proces este o variantă integrată privind consolidarea spiritului de coordonator/conducător a sportivilor tineri și deastfel o soluție pentru încurajarea deprinderii comunicării libere și spontane a celor mici, ambele obiective fiind atinse.

Prezentarea importanței deținerii valorilor moral-volitive active indispensabile unui caracter solid individual și util integrat în cadrul unei echipe.

Această temă a fost centrată pe încurajarea sportivilor către un comportament sincer și onest, în folosirea adevărului ca unic argument pentru sine și în relația cu ceilalți.

Prin intermediul mijloacelor specifice și a tehnologiei au fost făcute pentru toți participanții măsurători ale vitezei de reacție și au fost analizate posturi si tipuri de abordare tehnică a unei cerințe ambidextre (lovitură la nivelul momtong Dolyo-chagi, din postura Ap-Sogi). Tipul de reacție prin răspunsul motric și viteza de conducere au avut un caracter integrat, fiind obținute rezultate ce confirmă realizarea unui bun proces de selecție și inițiere a sportivilor.

Președintele federației Apostol Constantin coordonator al activității metodice a fost asistat de către instructorul Buiga Ovidiu privind organizarea și desfășurarea unor meciuri de Kyorugi ce au urmărit intreținerea contactului cu cadrul specific de concurs, dar și a evaluării unor comportamente privind abordarea individuală psihosomatică a enunțurilor tehnicienilor propuse pentru fiecare meci. Cu această ocazie am constatat o serie de aspecte foarte importante ce trebuiesc îndreptate, fapt pentru care se va propune o întâlnire online cu toti instructorii, antrenorii și arbitri federației.

Totodată, precizăm că domnul președinte al federației a fost oficial insoțit cu ocazia desfășurării acestei activități specifice de către Ion Lucian membru al Comisiei Tehnice, ce a făcut o analiză a etapei și va prezenta cele constatate Comitetului Executiv și Consiliului Director.

Mulțumim părinților pentru participarea numeroasă.

Cu stimă,

F.R.Tkd WT