Centrul National de Speedkick

Constanta 17.12.2022

Printr-un program ce reflectă coeziunea practicanților disciplinei sportive olimpice Taekwondo WT, aspect ce se înscrie ca un  înalt deziderat al Strategiei federației pe termen lung,  președintele federației Constantin Apostol în urmă cu numai doi ani a propus inițierea demersurilor pentru realizarea unor proiecte ce să crească eficiența selecției și să ofere noi perspective pregătirii centralizate.

Drept consecință Comisia Tehnică a trecut la treabă și a propus Adunării Generale spre  aprobare realizarea unor noi centre după modelul de succes al Centrului Național de Excelență în Taekwondo WT proba Kyorugi – KOGAION din București.
În aceste noi condiții de necesitate, oportunitate și legalitate, a fost lansată oferta de  proiecte, pentru Centrul Național  de Speedkick, fiind înregistrate 3 intenții din partea cluburilor membre. Aceste intenții au fost evaluate prin analiză SWAT,  fiind selectată ca eligibilă doar aplicația C.S. Marina Constanța.
Date fiind aspecte importante ce s-au impus prin dimensiunea unui astfel de proiect au avut loc  întâlniri cu teme tehnice și economice  între conducerea federației și structura managerială a CS Marina Constanța, rezultatele materializându-se prin evoluția proiectului de la o etapă la alta în care centrul sportiv a prins contur pe parcursul unui an calendaristic. Este de admirat și lăudat simțul civic al membrilor Clubului Marina Constanța ce prin implicare și dăruire pentru sport, alături de  sprijinul federației, au reușit să încheie lucrările de edificare a unei incinte primitoare și sigure cu o suprafață desfășurată de cca 700 mp și o înălțime considerabilă de cca 10 m. Centrul deține 3 spații de antrenament, spațiu primitor de primire/așteptare, vestiare M+F cu dușuri individuale, toalete,  cabinete de specialitate, spațiu administrativ, alte facilității urmând a fi dezvoltate în următoarea perioadă.

Astfel, în data 17.12.2022, în prezența unui număr de peste 200 de sportivi legitimați, părinți, oficialități ale administrației publice locale, presă și delegați ai Federației Române de Taekwondo WT,  într- un superb  cadru festiv  definit de încheierea activității competiționale 2022, a fost inaugurat acest proiect.
Momentul a fost marcat prin  dezvelirea plăcii comemorative ce statuează nu numai debutul acestui important edificiu sportiv  tehnico-metodic,  dar și anunță asumarea unor responsabilități și obiective viitoare atât din partea fondatorilor și a susținătorilor, dar mai ales din partea sportivilor ce se pot bucura de aceste noi facilități de specialitate.

Centrul Național Sportiv de Speedkick este realizat exclusiv din contribuții private și veniturile proprii ale federației, ceea ce dovedește că românii uniți în simțire și ideal pot realiza obiecte majore de interes general.
Beneficiarii direcți ai viitoarelor servicii oferite prin tematica  centrului sportiv, sunt grupele de vârstă  de 5 și 7 ani și 8-11 ani,  ce vor avea posibilitatea ca prin know -how ul oferit și o serie de  mijloace moderne dedicate măsurătorilor intermediare și evaluărilor specialiștilor, să ofere o imagine realistă a momentului selecției și de perspectivă a vocației pentru practicarea  sportului în varianta  recreativă sau de performanță.
Apreciem, că determinările motrice, fiziologice și tehnice ce se vor realiza în acest centru, vor fi un eficient mijloc de progres cu un impact real în perspectiva obținerii de noi recorduri și performanțe sportive în numele și pentru gloria României.

Din aceste motive vom continua cu determinarea colectivă cuvenită, următoarele  proiecte aprobate:

Pentru anul 2023

 • “CENTRUL NAȚIONAL DE POOMSAE IAȘI”
 • “CENTRUL NAȚIONAL DE HAIDONG GUMDO BRAȘOV”

  Pentru anul 2024
 • “CENTRUL NAȚIONAL DE HOSHINSUL DOFTEANA”
 • “CENTRUL NAȚIONAL DE KYOKPA ALBA IULIA”

  Salutăm implicarea colegilor Dan Ungureanu, Mușat Marian, Dana Mușat, Bucur Sorin, Encică Ciprian și efortul colectiv ce a făcut posibilă realizarea CENTRULUI NAȚIONAL DE SPEEDKICK CONSTANȚA.
  Urăm viață lungă și prosperă activității centrului nou creat sub  Motto:”PACE PRIN SPORT”.

  Cu prietenie,
  F.R.Tkd WT