Sănătate și Bucurie prin Sport 2022

Sanatate si Bucurie prin Sport

CARAVANA SPORTIVĂ TAEKWONDO WT

Observăm foarte des manifestări ale unor diverse forme de derapaj emoțional personal, de imbold colectiv sau teribilism indus prin mimetismul datorat publicității excesive a unor produse, a unor comportamente deviante, ce privesc oamenii și faptele lor, ce au un  efect imediat sau latent, după caz.

Date fiind efectele asupra stării de sănătate și comportamentul individual sau a unor grupuri, apreciem o creștere alarmantă a tuturor formelor de “bulling, trafic de persoane, exploatarea sexuală, munca forțată a minorilor, trafic de droguri și alte substanțe cu efect psihoactiv, violența juvenilă și familială, consumul de alcool și fumatul in rândul minorilor, etc”, cât și efectele negative datorate dimensiunii acestui flagel prin care iși pierd viața zilnic un important număr de persoane, uneori chiar dintre cele dragi nouă.

De aceea, o importantă etapă in călătoria noastră inițiatică destinată tinerilor, are ca scop conștientizarea,  ințelegerea și calibrarea tipului și timpului de răspuns, privind importante aspecte ale vieții sociale ce pot contribui la alterarea sau eficientizarea vieții.  

Așa cum am mai arătat cu ocazia acțiunilor noastre din acest an și cei precedenți “Sportul este un mijloc și nu o destinație”, fapt pentru care ajustările propuse prin proiectele noastre trebuie să poată activa importante mecanisme de alertă și răspuns individual și/sau colectiv. Drept consecință, atragerea tinerilor in activități cultural sportive ce circumscriu nevoilor de etapă și al cărui conținut le pot reda stima de sine, increderea in potențialul propriu, relaționarea cu ceilalți membri ai societății cu un alt profil decât anturajul izolat, s-a dovedit un panaceu eficient si rapid, fără alte reziduri adverse.

Față de cele mai sus arătate printr-un parteneriat inițiat de către doamna Kinga Sebastien promotor și coordonator al actvității sportive-recreative și de sănătate KANGOO-JUMPS ROMÂNIA, urmare a dorinței de a se asocia mesajului nostru, federația prin energia pozitivă a președintelui federației Constantin Apostol la care au achiesat și ceilalți membri, a fost realizat evenimentul sportiv “SĂNĂTATE ȘI BUCURIE PRIN SPORT”, eveniment desfășurat cu success in perioada 02-04 Decembrie 2022, in incinta Sălii Polivalente din București.

Acțiunea noastră a reușit prin mesaj și istoricul pozitiv să atragă in cadrul proiectului o serie de artiști populari, sportivi de marcă, reprezentanți ai societății civile și administrației publice, de asemenea membrii ai unor distinse organizatii sportive, culturale, social caritabile ce se adresează persoanelor cu diverse dizabilități din București și alte localități din țară.

Mesajul nostru de “BUCURIE ȘI SĂNĂTATE PRIN SPORT” a fost transmis prin sport, cântec, dans, și voie bună de cca 1000 de persoane prezente a cărui contribuție a fost uimitoare prin calitatea actului de sportiv și cultural, ce au dat o notă  motivațională apreciată la scară națională.

Prezența unei formații de dansatori și artiști compusă exclusiv din persoane ce suferă de sindrom Down, realizată prin grija reprezentanților unui Centru de suport destinat acestora, a fost un exemplu de rezilienta față de această cumplită problemă de sănătate. Costumele naționale purtate impecabil de aceștia și efortul de a se integra prin această sensibilă formă de manifestare umană, au oferit sportivilor, membrilor celorlalte organizații partenere și invitaților ocazia de a se confrunta cu sinele, date fiind circumstanțele medicale ale acestor persoane ce au arătat că viața este un miracol de care să te poți bucura prin mișcare.

Toți sportivii participanți la probele sportive neolimpice din cadrul curriculum de Taekwondo WT planificate precum Poomsae, Kyokpa, Hoshinsul, Haidong Gumdo și cei implicați in practicarea Kangoo Jumps alături de artiști și personalitățile invitate, au fost premiați cu medalii și cadouri simbolice, iar cei mai buni au primit premii in bani. Date fiind aspectele de necesitate și proximitatea sărbătorii Sf. Nicolae, prietenii și membrii ai Taekwondo-ului prezenți cu această ocazie, au donat prin achizitionarea unor produse realizate de persoanele cu dizabilități, produse ce au fost distribuite către sportivii prezenți.

In această atmosferă de inaltă emoție au fost prezentate tinerilor aspecte esențiale din cadrul programului “CARAVANA SPORTIVĂ DE TAEKWONDO WT”, ce ințelegem prin sondajul realizat cu tactica părintească și atenție pedagocică, că și-a atins pe deplin obiectivele, răspunsurile tinerilor fiind o certă dovadă in acest sens.

Munca noastră continuă și vă așteptăm cu drag să vă alăturați acestei inițiative ce se adresează tinerilor, acel bun de mare preț al unei națiuni.

Cu aleasă considerație pentru membrii, simpatizanții și partenerii noștri!

F.R.Tkd WT