Cupa României 2022, Taekwondo WT

Oradea, 11-13 noiembrie 2022

Oradea, un oraș cosmopolit ce își păstrează atmosfera de cetate primitoare, a găzduit cea de a doua mai prestigioasă competiție națională Cupa României, evenimentul s-a desfășurat în  perioada 11-13 Noiembrie 2022, având înscriși un număr de 477 participanți, reprezentând 35 cluburi sportive.

Numărul crescut de sportivi atinge dezideratul de păstrare a unei piramide sportive pe grupe de vârstă  sănătoasă și cu o extinsă și stabilă bază a copiilor.

Competiția s-a desfășurat în incinta Sălii Sporturilor „Anton Alexe” Oradea, spațiul fiind corespunzător nevoilor și cerințelor tehnice pe ramură de sport. Pentru un bun management au fost organizate 3 suprafețe de concurs, iar colectivul de arbitri pentru eficientizarea procedurilor și creșterea transparenței s-a bucurat de prezența unui număr de 6 arbitrii naționali invitați din străinătate din care 2 dintre aceștia cu statut internațional.

Rezultatele repartizate pe grupe de vârstă sunt următoarele:
Seniori Feminin
CSA STEAUA – LOCUL I
CS ILYO – LOCUL II
CS GLORIA – LOCUL III

Seniori Masculin
CS DINAMO – LOCUL I
CSA STEAUA – LOCUL II
CS KWAN – LOCUL III

Juniori Feminin
CSA STEAUA – LOCUL I
ASOCIATIA REACTIV – LOCUL II
CS MIHAIL KOGALNICEANU –  LOCUL III

Juniori Masculin
CS KWAN – LOCUL I
CS BOTOSANI – LOCUL II
CS TORNADO – LOCUL III

Cadeți
CS UNIREA ALBA IULIA – LOCUL I
CS BOTOȘANI – LOCUL II
CS KWAN – LOCUL III

Juniori Mici
CS UNIREA ALBA IULIA – LOCUL I
CS SOMESUL APAHIDA – LOCUL II
CS MIHAIL KOGALNICEANU – LOCUL III

COPII 1 ȘI COPII 2
ASOCIAȚIA REACTIV – LOCUL I
CS SOMEȘUL APAHIDA – LOCUL II
CS MIHAIL KOGALNICEANU – LOCUL III

Repartizarea acestora sunt o confirmare de etapă ce denotă progres prin dinamica pozitivă a participării și implicit a evoluției unor sportivi ce se află în atenția loturilor naționale.

Sportivii seniori  valoroși și-au  apărat titlul la seniori și au punctat valoros în ierarhia națională reconfirmând poziția lor în lotul național. Cei tineri, la toate grupele de vârstă au avut o prestație dezinvoltă și plină de dorința afirmării, reușind pe alocuri o  marcantă evoluție.

Cu această ocazie corespunzător procedurilor interne de selecție pentru lotul național, au fost selecționați 6 sportivi cadeți (3 fete și 3 baieți) în vederea participării la apropiatul Campionat European de Cadeți – Malta 25-28 Noiembrie 2022, astfel competiția Cupa României își păstrează importanța în calendarul intern.

Date fiind circumstanțele actuale privind cel mai scurt ciclu olimpic de până în prezent, timpul rămas până la dezideratul olimpic mondial PARIS 2024, va fi completat de competiția EUROPEAN GAMES 2023 Cracovia-Polonia (eveniment olimpic continental ce va avea loc în luna Iunie 2023).

În aceste condiții perioada următoare este o cursă contra cronometru, iar sportivii, antrenorii și instructorii alături de alți tehnicieni vor definitiva selecția și începând cu data de 10.12.2023, vor da startul unui nou proiect de pregătire  centralizată cu dezideratul calificării și obținerea unor bune performanțe în cadrul European Games 2023, competiție ale cărei rezultate finale deschid și perspectiva J.O. PARIS 2024.

Cu respect,

F.R.Tkd WT