Dracula Open 2022 G2/E2 – Editia XI

Bucuresti 5-6 Noiembrie 2022

DRACULA OPEN 2022 este o competiție internațională specifică de TAEKWONDO WT pentru proba olimpică de Kyorugi (lupta in sistem de tip contact – K.O.), cuprinsă in programul anual al calendarului oficial. Această competiție este cotată G2, astfel că punctele obținute de sportivi cu ocazia participării contribuie direct in procesul de calificare indirect (pe baza poziției in Ranking mondial).
Evenimentul are un caracter de unicitate in spectrul sportiv național și se află la a XI-a ediție. Organizat in București, Sala Polivalentă in prezența unui număr record de sportivi cca 545, insoțiți de un colectiv tehnic de format din peste 170 de specialisti, din 57 de țări membre ale federației mondiale WT, a contribuit la atingerea dezideratelor privind confirmarea prezenței României prin intermediul Federației Române de Taekwondo WT la atingerea dezideratului național de reprezentare.

Competiția s-a desfășurat pe trei grupe de vârstă cadeți, juniori și seniori, pentru primele două grupe de vârstă acest concurs a fost inscris in grupa valorică E2 (condiții de ocupare a poziției de sitting drawing lots international), participarea sportivilor noștri in acest format aducând noi poziții sportivilor noștri pentru competițiile viitoare.
Sportivii aflați in atenția loturilor naționale ce au participat la acest concurs au obținut performanțe bune și ințelegem aceasta prin prezența unor foarte valoroși sportivi ce au creat multe probleme acestora in fazele superioare ale competiției, insă tratate cu dârzenie și interes, rămân printre celelalte igrediente ale pregătirii o rețetă de succes foarte bine calibrata prin managementul federației privind dezideratul de obținere a unor noi performațe continentale și implicit a calificării la Jocurile Olimpice de la PARIS 2024.

România a obținut in Clasamentul General și in Clasamentul pe Echipe poziții foarte bune, fapt ce au condus la câstigarea locul 1 in Clasamentul General, aspect salutat de intreaga noastră comunitate și apreciat deschis de către toți cei prezenți ce au văzut prin calitatea unor prestații ale sportivilor noștri, serioși viitori concurenți pentru primele locuri.
Toți invitații au transmis felicitări pentru calitatea managementului competiției și a modului pozitiv in care s-a evidențiat personalul federației asigurând o uniformă și eficientă comunicare pe tot parcursul acțiunii sportive.

Efortul federației de a crea un climat asociat ficțiunii asociate voievodului Vlad Țepeș, a fost unul considerabil, in care contribuția de know – how și efortul personal al președintelui federației Apostol Constantin, a fost covârșitor, iar rezultatul apreciat de toți cei prezenți, mărturie fiind miile de fotografii ce s-au diseminat prin intermediul platformelor online, urcate de către participanții la competiție.
Delegatul federației europene ETU și observatorul organizației mondiale de specialitate desemnat pentru auditarea competiției DRACULA OPEN 2022 Editia a XI-a, a propus prin raportul final un calificativ general de (EXCELENT), aspect ce păstrează această competiție in calendarul internațional de anul viitor, un an preolimpic important in care se dau și marile bătălii pentru calificarea la Jocurile Olimpice PARIS 2024.
Mulțumim tuturor partenerilor și voluntarilor implicați in organizarea și desfășurarea acestei prestigioase competiții internaționale și implicit tuturor colegilor membri ai federației ce s-au alăturat constant eforturilor conducerii federației pentru atingerea obiectivelor planificate.
HAI ROMÂNIA!!!