CAMPIONATUL NATIONAL DE COPII SI CADETI LA TAEKWONDO WTF

Actori de seama in arena sportiva,

Copiii si Cadetii, membri ai federatiei noastre au luat cu asalt in perioada 12 – 13 Mai 2012.  Sala Polivalenta de sport din orasul BISTRITA, gazda deja consacrata a evenimentelor specifice Taekwondo WTF pentru aceste categorii de varsta.

Recitalul tehnicilor si al exercitilor folosite in cadrul probelor de Kyorugi si Poomsae a ridicat prestatia tinerilor nostri sportivi la nivelul asteptarilor propuse cu ani in urma pentru aceasta etapa a varstei.

Tinerii sportivi au manifestat un real interes pentru proba de Poomsae, numarul perticipantilor find foarte mare. Am constat cu satisfactie faptul ca sportivii nu numai ca si-au imbogatit bagajul de cunostinte dar au crescut si calitatea executilor tehnice.

Este de aratat ca un rol major in consolidarea cunostintelor si slefuirea tehnicilor, l-au avut tehnicienii specialisti ai federatiei. Sunt de mentionat: Balan Ghe. Cristian, Clipea Sebastian, Silochi Florinel, Malureanu Cristinel, coordonati de maestrul Constantin Apostol – 6 Dan si maestrul Kang Jong Kil – 8 Dan. Este de mentionat deasemenea si aportul pozitiv adus catre angajatii si colaboratorii federatiei la organizarea cu succes a seminariilor si competitiilor nationale si internationale.

Un rol major in implementarea elementelor de noutate din domeniu atat in plan sportiv dar si in cel administrativ la avut Seminarul Tehnic National, organizat in ultimi trei ani in orasul Sovata cu sprijinul real al autoritatii locale dar in mod special a domnului Primar Ferencz Francisc, seminarul s-a constituit intr-un eveniment sportiv dar si in mod evident intr-o sansa a sportivilor sa se cunoasca intre ei sa-si transmita din cunostinte si obiceiuri. Este de notat modul in care disciplina sportiva olimpica Taekwondo WTF a fost vazuta de catre Consiliul Local Sovata si domnul Primar, respectiv ca pe o  solutie viabila pe termen lung  pentru intretinerea sanatatii, ocuparea timpului liber in mod organizat si disciplinat, o solutie formativ educativa si o sansa de reprezentare a orasului la nivel national si international. Astfel ne reafirmam promisiunea de a reveni in frumoasa statiune a orasului Sovata unde am fost primiti intodeauna cu drag.

Competitia Campionatul National pentru Copii si Cadeti a fost organizata cu respectarea tuturor cerintelor in domeniu oferind tinerilor sportivi sansa de a se remarca. Cu aceasta ocazie, tehnicienii federatiei au urmarit o serie de sportivi ce vor forma Lotul National reprezentativ in perspectiva anului viitor, in care Romania, prin Federatia Romana de Taekwondo WTF si Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, urmeaza sa organizeze in premiera pentru tara noastra CAMPIONATUL EUROPEAN DE CADETI, evenimentul sportiv urmeaza sa se desfasoare in perioada 27 – 30 Iunie, in incinta Salii Polivalente din Bucuresti.

Cum fiecare padure mai are uscaturile ei si noi am constatat cu aceasta ocazie ca mai avem inca printre noi, Instructori si Antrenori ce cred ca pot pacali sau induce in eroare organizatorii cu privire la vizita medicala, categoria de greutate, sau varsta sportivilor. Este o buna ocazie sa reamintim tuturor ca federatia detine programele si software-ul necesar cat si personalul calificat pentru asigurarea unei bune organizari si gestionari a evenimentelor, dealtfel fapt probat prin identificarea „problemelor” si descurajarea tentativelor.

Precizam ca vom sanctiona drastic orice „greseala” viitoare. Conditia de disciplina sportiva olimpica ne impune o sustinere crescuta si atentie deosebita asupra modului de organizare a evenimentelor sportive dedicate copiilor si cadetilor.

Pe parcusul celor trei zile de concurs nu au fost inregistrate evenimente deosebite sau accidentari majore.