CAMPIONATUL NATIONAL UNIVERSITAR DE TAEKWONDO WTF, EDITIA A VII-A

Aflat la a VII-a editie, Campionatul National Universitar, organizat printr-o buna colaborare intre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sporturilor si Federatia Romana de Taekwondo WTF, aceasta competitie isi pastreaza importanta si interesul tinerilor sportivi practicanti a acestei nobile discipline sportive Olimpice.

Atat promotorul M.E.C.T.S. cat si cei doi coorganizatori, Facultatea de Medicina, Carol Davila si Federatia Romana de Taekwondo WTF, au facut eforturi considerabile in vederea organizarii, astfel evenimentul oferind sportivilor in foarte bune conditii administrative si tehnice, ocazia de a-si imbunatati gradul de specializare, cat si atingerii obiectivului, obtinerii unor noi performante pe plan national, ocupantii primelor locuri, bucurandu-se de premiile in bani alocate.

Sportivii studenti au luptat cu darzenie si au dat dovada de aptitudini intr-un real spectacol sportiv in cadrul categoriilor de greutate deja consacrate etapei de varsta, categorii olimpice.

Nu au fost inregistrate probleme de disciplina si nici accidentari grave. Este de apreciat nivelul de implicare a Departamentului Federal Universitar prin coodronatorul sau Prof. Dr. Catalin Paunescu cat si al Colegiului National al Arbitrilor ce a delegat o echipa competenta pentru acest eveniment sportiv.

Cu ocazia acestei competitii, in conformitate cu programul federal privind descurajarea tinerilor sportivi privind posibilitatea folosirii unor substante sau metode interzise cu scopul imbunatatirii performantelor sportive, au fost desfasurate activitati specifice.

Astfel, am primit vizita ofiterilor doping ANAD si au fost recoltate probe in competitie prin tragere la sorti dintre ocupantii primelor locuri la feminin si masculin.

Am putut constata in urma urmaririi in anii precedenti, a unor sportivi dar si in mod special a unor specialisti din cadrul federatiei cu ocazia mai multor competitii dedicate sistemului de invatamant universitar, o crestere reala a cunostintelor, a pregatirii fizice generale si o mai mare implicare datorata perspectivei reprezentarii romaniei in arena sportiva universitara internationala.

Participarea delegatiei Romaniei la activitati ale calendarului international FISU, campionate europene de Poomsae si Kyeorugy cat si seminare tehnice, activitati realizate exclusiv din veniturile proprii ale federatiei, inscriind astfel Romania si in acest registru de activitati a prestigioasei institutii, Federatia Internationala a Sportului Universitar.

Speram ca prin activitatile viitoare, conform tintei propuse de catre presedintele federatiei si aprobate de Consiliul Director, respectiv aceea de a-l propune si sustine pe coordonatorul Dept. Universitar Taekwondo WTF, Prof. Dr. Catalin Paunescu, la una dintre pozitiile organismelor de conducere a FISU.

Dorim sa multumim pentru realizarile anterioare in aceasta directie a sportului universitar, domnului Prof. Univ. Dr. Ioan Lador cat si noii conduceri a Federatiei Sportului Scolar si Universitar, respectiv doamnei Secretar General, Claudia Georgescu, asigurand-o ca ne vom continua eforturile privind organizarea activitatilor interne si internationale.