LUPTA IMPOTRIVA DROGURILOR

Obligati sa-l inghesuim pe Stefan Cel Mare pe juma’ de pagina, ca sa incapa tot din ce…  si-au dorit altii…

Dupa ce nu au rasarit bine florile de vara si pipitele de tot felul  au umplut terasele Bucurestiului…

Chipurile, la facultate sau lins de acadele, ca de, asa cer timpurile noi, integrare, diversitate, surogat al unei tranzitii ce nu conteneste, ca de parca nu am fi fost aici de la inceputuri.

Un parlamentar in plina criza, pe blogul sau, posteaza „ nu cumva suntem niste viermi, care-si merita soarta” eu ii raspund „poate sa fim si niste viermi, ce conform legilor metamorfoze, sa avem o soarta de a ne transforma in fluturi si numai dupa ce stim a zbura, vom fi si in stare sa dansam in vazduh”.

Contraste – Cannabis Vs. Sanatate

Cum intelepciunea este o reprezentare continua a populatiei Romaniei, fapt ce se reflecta in mai multe domenii de activitate, aratam ca in lumina intelepciunii populare, gasim si o constanta cu privire la educatie si anume aceea  precum „ daca ai carte, ai parte” este de remarcat ca in unele situatii chiar si cu tot aportul anilor de scoala parcursi, unii elevi, in cazul nostru si sportivi, ajung sa se plaseze intr-un total contrast cu realitatea. Astfel, tinerii nostri, reusesc sa adune foarte multi ani „ goi” , de scoala si asta pentru ca sunt lipsiti de esential, de educatie.

Conform unui mare invatator al vremurilor trecute, putem retine ca „Nu exista clase, exista doar nivel de educatie” – Albert Camus

Ne aflam in situatia de a recunoaste aceasta stare in care se afla unii dintre tinerii nostri sportivi din care se remarca sportiva Purcarin Ana Cristina, membra a clubului Instinct Bucuresti. Cu ocazia Campionatului National Universitar, editia a VII-a desfasurata in data de 26 Mai 2012 conform cerintelor  si standardelor impuse de statutul de Disciplina Olimpica, Comisia Federala Anti-Doping, impreuna cu ANAD, cu aceasta ocazie, a desfasurat o etapa din programul anual privind evaluarea sportivilor in cadrul competitiilor.

Scopul programului este acela de a preveni consumul de substante interzise si folosirea de proceduri conform listei WADA. Totodata Comisia Federala si ANAD, cu fiecare ocazie, au derulat activitati privind informarea tinerilor sportivi privitor la pericolele la care se expun atunci cand cu scopul obtinerii unor performante sau recorduri, apeleaza la diferite optiuni ilegale riscand a fi descoperiti si sanctionati grav de lege si colectivele din care fac parte. Chiar si in aceste conditii, cu ocazia testarilor efectuate in cadrul evenimentului C.N.U., sportiva Purcarin Ana Cristina  a fost testata iar rezultatul este pozitiv in prezenta metabolitului acid 11-nor – delta 9 tetrahidrocanabinol-9 carboxilic, substanta inclusa in clasa S8 Canabinoide interzisa, conform rezultatului. In urma evaluarii efectuate in fata comisiei de specialitate in cadrul ANAD, tanara a insiruit o serie de explicatii care mai de care.

Remarcam intalnirea acesteia cu un anturaj suspect de trafic si punerea in circulatie cu scopul consumului a unor droguri din clasa canaboidelor (Cannabis) insa tragic este faptul ca tanara sportiva, in detrimentul anilor de scoala parcursi, cat si a originii familiale foarte sanatoase, a acceptat partenenta la un grup cu astfel de obiceiuri, este cu atat mai trist, ca fumatul deja periodic al tigarilor cu Cannabis se consuma in incinta Complexului Studentesc Regie, dealtfel un loc foarte cunoscut, pentru ambele utilitati, camparea si organizarea unor activitati de petrecere a timpului liber, pentru studenti si nicidecum de socializare in cadrul unui anturaj dubios si pervers.

Victima a propriilor slabiciuni, sportiva Clubului Instinct, va fi nevoita sa suporte consecintele legii si dispretul public cuvenit in cazul unui asemenea comportament. In consecinta, Consiliul Director in acord cu propunerea Comisiei Federale Anti-Doping si a deciziei ANAD a procedat la suspendarea sportivei pentru o perioada de 6 luni din activitatea competitionala, cu obligatia efectuarii unor teste similare, semestrial, rezultatul urmand a fi transmis pentru evidenta si control. Sportivei i s-a retras medalia / diploma, rezultatul obtinut la competitie fiind ne-omologat de catre sistemul de ranking al Federatiei.

Astfel, „ cine mai face ca ea, ca ea o sa pateasca”

Sa vedem masurile incropite, luate candva de nepriceputi montati in cele mai inalte scaune. Sa vedem cum lipsesc cu desavarsire planurile de perspectiva ce au fost practic inexistente. Sa vedem cum practic, energia cea mai de pret a tinerimii se consuma ingenunchiata, daca Moody’s ne-ar judeca cu aceleasi instrumente si la acest capitol, unde s-ar afla ratingul nostru…

29Sa incercam pe cat posibil sa nu punem lupa pe fiecare eveniment in particular, ci sa privim aceasta de undeva de sus, de foarte de sus, detasat, iar astfel sa ne vedem pe sine insasi.