CAMPIONATUL EUROPEAN DE TAEKWONDO WTF PENTRU TINERET DE LA ATENA

Astfel si noi, daca ne-am fi lasat in „grija sortii”, pentru ca in acest registru putem denumi organizarea si desfasurarea actului sportiv in Romania la nivel managerial central, nu am fi reusit sa participam in perioada 14 – 17 Iunie 2012, in inima orasului Atena in cadrul salii de sport „METS Sports Hall” la Campionatul European de Tineret. Aratam ca activitatea a fost finantata din venituri proprii pentru doi tehnicieni si cinci dintre sportivi iar pentru alti doi, de catre Clubul Sportiv Dinamo.

De aici reiese interesul reprezentantilor statului pentru sport in general si al reprezentarii Romaniei in particular!? Cum de parca activitatiile precursor a marilor evenimente nu ar exista „cel putin pentru ei”. Pentru noi cei ce nu ramanem indiferenti si nu dorim sa ne mintim discipolii cu expresii ce ne sunt vanturate pe sub nas mai mult sau mai putin discret din categoria „ca de, merge si asa”, nu ne ramane decat sa speram la vremuri mai bune si sa luptam pentru ele.

Ei, dragi responsabili in cazul unei discipline sportive mai ales olimpice din clasa celor de atletica grea, individual, pe categorii de greutate, in regim de contact fizic extrem K.O., tip de efort anaerob alactacid ( nr. de calorii, suplimentele de efort, mijloacele si instalatii de pregatire, refacerea si medicatia, echipamente sportive de pregatire, reprezentare si concurs) si in mod special experienta competitionala (competitii pregatitoare din clasa A) sunt esentiale pentru „obtinerea victoriei si reprezentarea Romaniei la cel mai inalt nivel” vezi Legea Educatiei Fizice si Sportului.

Competitia continentala de tineret s-a constituit intr-un preambul al viitoarelor Jocuri Olimpice de Tineret  16-28 August 2014 Nanjing – China, competitie la care aspiram sa participam in viitor. In confirmare vin rezultatele tinerelor noastre sportive Mihaila Malina 57 kg categ. olimpica Locul III si Gireada Alexandra 49 kg categ. olimpica Locul III, respectiv medalii de BRONZ.

Este un rezultat care confirma eforturile sustinute administrativ si tehnico-metodic depuse de catre echipa manageriala a federatiei si un raspuns dealtfel la increderea acordata  Comitetului Executiv si Consiliului Director de catre Adunarea Generala. Rezultatele sportivelor la acest concurs la care adaugam rezultatul sportivului Feher Zolt Locul III medalie de BRONZ din luna Aprilie de la Campionatul Mondial de Juniori incununeaza munca antrenorului coordonator, Constantin Apostol si a colegilor sai.

Acest prim semestru al anului 2012 aduce Federatiei Romane de Taekwondo WTF cele mai mari performante din cei 12 ani de activitate, performante ce vin sa reafirme sansele viitoare ale sportivilor nostri cat si intrarea Romaniei in lumea buna a sportului si la aceasta disciplina sportiva.

In vederea asigurarii continuitatii, federatia, la acesta data are in desfasurare programul denumit  ‚TKD Tineret Nanjing 2014’ dedicat  categoriei de varsta (14-18 ani) eligibila pentru participarea la Jocurile Olimpice de Tineret. In cadrul acestui program sunt inregistrati trei antrenori:  antrenor coordonator Constantin Apostol, antrenor secund (echipa masculin)  Raducan Catalin, antrenor secund-kinetoterapeut (echipa feminin) Popa Carmen si 8 sportivi din care eligibili la aceasta data Feher Jozef Zolt, Ovidiu Trifan, Gireada Alexandra, urmand ca la finalul Campionatului Balcanic ce va avea loc in perioada 22-23 Septmbrie Sarajevo-Bosnia H. si a Cupei Romaniei din aceasta toamna sa completam in urma rezultatelor celelalte locuri pe categorii de greutate.

Cheia succesului a fost si va ramane calitatea actului de selectie (fisa sportivului) , initiere (metoda constructiei unui stereotip specific, adecvat perspectivei biotipului sportivului si nu unul de moment in interesul personal sau al clubului) si  pregatirea centralizata (specializarea).