CAMPIONATUL NATIONAL DE POOMSAE, EDITIA 2012

Orasul Tg. Mures

Situat în zona central-nordica a României, orasul are ca delimitare geografica râul Mures si dealul Cornesti. Târgu Mures se învecineaza cu comunele Sângeorgiu de Mures, Cristesti, Livezeni, Sântana de Mures si Sâncraiu de Mures.

Dintre obiectivele turistice ale orasului face parte Centrul, cu piata centrala, numita Piata Trandafirilor, unde se afla nenumarate cladiri construite în stil baroc, neoclasicist si secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezatorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta Prim?rie, care creeaz? o atmosfera tipic perioadei dualiste. Zidurile ceta?ii medievale sunt dovada istoriei îndelungate a ora?ului care a avut o putere politico-economica importanta în Principatul Transilvaniei, fapt atestat de documentele  pastrate în interiorul Bisericii din Cetate.

Traditia, cultura si istoria orasului poate fi cunoscuta vizitând muzeele orasului situate în zona centrala a orasului: Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Stiintele Naturii, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie care alcttuiesc împreuna Muzeul Judetean Mures.

TREI IN UNUL la Taekwondo WTF

Asa putem caracteriza maratonul  sportiv organizat in orasul Tg. Mures si desfasurat in perioada  de 24-25 Noiembrie 2012, in Sala Sporturilor.

Colaborarea dintre conducerea federatiei si structurile sportive membre din orasul Tg. Mures  este foarte buna, fapt ce a stat la baza constructiei unui eveniment sportiv reusit pe toate planurile.

Clubul coorganizator C.S.Tkd Mures condus de catre Instructorul sportiv MATEI Alexandra a reusit alaturi de conducerea federatiei sa organizeze si sa coordoneze cu succes pe cei cc 450 de sportivi prezenti.

Eforturile financiare apreciabile si logistice facute de catre cele 15 cluburi membre la sfarsit de an competitional, nu au ramas fara raspuns. Printr-o buna prestatie generala fizica si tehnica delegatiile au reusit sa obtina o parte din rezultatele propuse. Deasemenea calitatea organizatorica a tehnicienilor federali  si diversitatea probelor a adus mult entuziasm si satisfactie sportivilor prezenti.

CAMPIONATUL NATIONAL DE POOMSAE, desfasurat in ziua de 24.11.2012, a fost de departe un real succes pentru Colegiul Tehnic si sportivii participanti. Prestatia tinerilor si seniorilor cu acesta ocazie a fost de un inalt nivel calitativ, atat ca simt estetic  dar si tehnic, fapt ce a condus la  reconstruirea Lotului National. Noile propuneri venite din partea Colegiului Tehnic  formulate de Dir. Balan Ghe Cristian, Muti Marius, Clipea Sebastian prezenti in acest scop la concurs, vor fi transmise cluburilor la care sunt legitimati sportivi selectionati, impreuna cu programul de pregatire centralizata si calendarul competional international.

CUPA PRIETENIEI, eveniment sportiv aflat la prima editie, a fost un real succes date find conditiile de concurs cat si de cazare si masa, propuse  delegatiilor de catre clubul organizator C.S. Tkd Mures.  Nivelul de desfasurare al  competitiei si faptul  ca  acesta este inscrisa in calendarul national sportiv 2012, aprobat de catre Autoritatea Pentru Sport si Tineret  aduce sportivilor prezenti puncte in sistemul federal de Ranking. Au fost facute aprecieri pozitive deschise la adresa prestatiei arbitrilor, ce, chiar daca mai tineri sau plasat echidistant fata de situatiile aparute si au colaborat excelent dand valoare competitiei in ansamblu. A fost evidentiata prestatia tinerei arbitre SIMO Kata Noemi (fica antrenorului SIMO Mihaly).

Evident, ca doar „cine nu munceste, nu greseste”, am iregistrat si o greseala a unuia dintre arbitrii cu experienta ENCICA Ciprian, ce  in cazul unei situatii care necesita consultarea celorlalti arbitri de la suprafata a decis sa ia o hotarare singur, fapt ce a dus la o decizie finala eronata.  Situatia a fost indrepatata prin solutionarea contestatiei, cu propunerea de sanctiune a arbitrului cu Mustrare Scrisa.

TUNETUL TRANSILVANIEI, este o premiera din punct de vedere organizatoric si tematic. Presedintele federatiei, cunoscut inovator in acesta zona de activitate a organizat aceasta noua proba personalizat categoriei de varsta COPII. In constructia programului pentru  Proba de Viteza (numar de repetari/timp limitat) si Echilibru (capacitatea de orientare spatio-temporala), s-a tinut cont de caracteristica regimul de contact al Taekwondo-ului (contact fizic direct). Astfel pastrand prioritatea dezvoltarii laturii psiho-motrice in regim de contact, nivelurile de contact, caracterul tehnico-tematic si echipamentele oficial recunoscute pe plan international, sportivii au putut sa se manifeste dezinvolt si fara risc de accidentare. Motivatia introducerii unei astfel de probe este siguranta sportivilor si specializarea acestora (pregatirea pentru proba de Kyorugi).

Pentru detali urmariti site-ul www.taekwondowtf.ro.