SE ADUNA APELE

 

Preluand linia directoare propusa in mai multe randuri de catre Federatia Romana de Taekwondo WTF, o serie de antrenori au trecut la treaba pentru a asigura clubului o baza materiala proprie unde sa aiba posibilitatea de a atrage si forma tineri de perspectiva pentru performanta in ramura sportiva olimpica Taekwondo WTF cat si a altor categorii de persoane dornice de a si mentine intr-un buna conditie fizica si psihica.

Printre exemplele pozitive putem enumera pe Marius MUTI de la Clubul Sportiv Ilyo Bistrita, Nicolae PASNICIUC si Jean Paul MATEI de la Clubul Sportiv Real Taekwondo Team Botosani, Razvan NEDELCU de la Clubul Sportiv DAS-TKD Iasi care este in curs de finalizare a unui spatiu in incinta unui fost depozit, Mathe MIKLOS de la Clubul Sportiv Lacul Ursu Sovata si altii.

Evidentiem in mod deosebit activitatea domnisoarei Georgeta MATEI de la Clubul Sportiv GE-DO Team care prin forte proprii si-a asigurat dotari cu echipament modern a salii pe care o administreaza si care la Botosani, cu ocazia competitiei de Taekwondo WTF “Cupa Romaniei” a facut o demonstratie de TAEROBIK (activitate specializata in intretinerea si consolidarea starii de sanatate, inspirata din metodologia specifica Taekwondo WTF), ce a atras participare voluntara a persoanelor aflate in Sala Sporturilor “Elisabeta Lipa“, opinia generala fiind foarte buna.

De curand, dand dovada de o deosebita perseverenta, antrenorul Nicolae MILEA de la Clubul Sportiv Municipal Dunarea Galati, a reusit sa atraga autoritatile locale din cateva comune aflate in apropierea Municipiului Galati organizand in spatii relativ mici, sali pentru pregatirea copiilor din comune  sau de la periferia orasului. Astfel, sambata 27 octombrie 2012, a avut loc in Comuna Schela – Galati, inaugurarea unei Sali pentru pregatirea sportivilor de Taekwondo WTF. Au fost prezente oficialitati public-administrative si personalitati ale vietii sociale si culturale, precum primarul si viceprimarul localitatii Schela, presedintele Clubul Sportiv Municipal Dunarea Galati, presedinta Directiei Judetene de Sport si Tineret, secretarul general al Federatiei Romane de Taekwondo WTF, reprezentantii Arhiepiscopiei, directori ai unor companii private, alte personalitati.

In compania acestora, un gup de cca. 50 copii din comuna Schela a facut o demonstratie specifica disciplinei sportive olimpice  Taekwondo WTF, iar domnul antrenor Nicolae MILEA, ne-a prezentat perspectiva pe termen scurt a clubului de a da in functiune si alte  spatii similare in alte comune limitrofe orasului Galati. Spatiile in discutie au fost preluate din patrimonial abandonat al comunitatiilor din lipsa de fonduri si sunt in curs de refacere, pentru a fi folosite in activitatea de Taekwondo WTF, Clubul isi propune legitimarea a peste 500 de copii pentru anul 2013 selectionati de la sate, ceea ce se doreste a fi o provocare pentru cel mai mare Club Sportiv comunal ce practica taekwondo din comuna Mihail Kogalniceanu – Constanta.

Ca si in cazul celorlalte initiative ale structurilor membre, Federatia Romana de Taekwondo WTF a sprijinit initiativa a domnului Milea Nicolae si sustinut material si financiar acest proiect de viitor. Fata de eforturile depuse din partea tuturor colaboratorilor domnului Milea Nicolae si a Clubului ne aratam tot respectul si consideratia cuvenita, asigurandu-i de sprijinul nostru logistic si  suportul tehnico-metodologic viitor necesar, astfel incat acest deosebit proiect sa contribuie la descoperirea unor noi talente sportive dar si la formarea si educarea membrilor sai, intr-un spirit de coeziune natural, conform cu vechiile traditii nationale, pentru vesnicie aparatori ai gliei stramosesti si ai credintei crestine.

Incet, dar sigur si frumos, se nasc modele proprii domeniului nostru de activitate si observam cum acestea se integreaza modelator in constiinta noastra colectiva. Bucuria impliniriilor rezultate din maturizarea noastra, ne cuprinde in fiecare zi consolidand coeziunea membrilor, fapt ce da vigoare timpului si orizont sperantelor.

Ziduri puternice la exterior si multa intelepciune in interior, le transmitem colegilor din Galati.

Federatia Romana de Taekwondo WTF