CUPA ROMANIEI, EDITIA 2012

Romanii, au talent?

Da. Insa nu au resursele si mijloacele necesare sa prezinte acest fapt si mai mult, in lipsa unor strategii la nivel national privind selectia, pregatirea si promovarea acestora, vor pali ca o floare de Mai in ajun de Septembrie.

Nu vom abandona acest ton pragmatic chiar si in urma recomandari subtile venite din zona ……, pana nu vom avea o imagine clara asupra le ce se vrea cu demnitatea acestor copii, aceia  ce renunta la privilegile unui camin si multe alte momente din viata lor, urmandu-si instinctul vocatiei?

Ce ne motiveaza ? Poate transparenta alocarii subventiilor, poate realizarea unor noi baze de antrenament si refacere, reale si nu pe hartie, poate renuntarea la dubla finantare a unor structuri subordonate sportului, poate renuntarea la dubla legitimare, poate scoterea la concurs a postului de Presedinte si Vicepresedinte al ANST, poate.., lista sa continue?

Noi, suntem dintre cei ce pot confirma. Romanii chiar au talent.

Sub aceste premize s-au desfasurat si activitatiile din cadrul celei de a-XIII-a editie a Cupei Romaniei la Taekwondo WTF.

Sportivii nostrii devin din ce in ce mai constienti si responsabili privind respectarea normelor si regulilor de concurs, concluzia venind din partea Comisiei Tehnice Nationale. Experienta competitionala in cadrul disciplinei noastre sportive este cheia spre victorie. Foarte multi dintre sportivii ce au ocupat podiumul la aceasta editie a Cupei Romaniei, sunt sportivi ce au participat in ultimii ani la concursuri in strainatate, ocazii cu care au preluat cunostinte noi si multa experienta, scotand la iveala mult talent si determinare.

Dintre ei, sunt si cei ce au fost urmariti de noi. Sunt sportivi cadeti ce au intrat in atentia noastra cu scopul incheierii procedurilor de selectie inaintea Campionatului European de Cadeti ce urmeaza sa fie organizat in tara noastra anul viitor in Bucuresti. Au fost evaluati deasemenea si sportivi cu potential ce s-au evidentiat in cadrul acestui concurs. Prin aceasta dorind constructia unui viitor lot reprezentativ B ce sa poata asigura in orice moment o rezerva pentru lotul A, dar si pentru a ridica o permanenta problema acestora. In acesta directie Domnul Secretar General, Grigorescu Gheorghe a propus ca Romania, sa participe la imediata competitie GALEB Trophy – Belgrad 19-20 Octombrie 2012, urmand a fi reprezentatii si de sportivi din a doua grupa valorica.

Competitia europeana asteptata in anul 2013 se va organiza sub motto-ul „VIITORUL INCOTRO”, ca o conditie privitoare la starea din ce in ce mai precara a moralitatii tinerilor, prin aceasta denumire dorim sa tragem un semnal de alarma asupra ratei crescute a criminalitatii in randurile copiilor, ca o consecinta a abandonarii valorilor morale. Totodata ne dorim sa atragem atentia asupra violentei juvenile, respectiv asupra tratamentelor  rele la care sunt inca supusi foarte multi copii in toata lumea. In mod special asupra exploatarii sexuale a copiilor si prin munca. Acest eveniment face parte dintr-un program ce urmeaza sa se desfasoare pe parcursul anului 2013 in parteneriat cu European Taekwondo Union, World Taekwondo Federation si Balkan Taekwondo Union.

Despre TAEROBIK

„Sportul contribuie la intretinerea si ameliolarea sanatatii, dand astfel vigoare gandirii”

Taekwondo WTF este si va ramane o disciplina sportiva cu un potential urias ce se adreseaza unui public foarte larg atingand aspiratiile fiecarei categorii de varsta. Modulul demonstrativ de Taerobik propus de colega noastra Matei Georgeta Dir. al Comisiei de Dezvoltare si Promovare a federatiei, a fost executat in pauza competitiei de la Botosani si a atras un numar mare de candidati la calitatea de instructori pentru aceasta activitate.  Acestia sau implicat prin  participarea lor, astfel construind un eveniment unic prin calitatea prestatiei lor. Publicul a fost patruns si interesat, fapt ce a ajutat la efectuarea  unui sondaj ale carui rezultate, ne propunem sa slefuiasca in continuare acesta forma de practicare a sportului.

Taekwondo WTF propune prin specialistii proprii o formula inedita de intretinere a sanatatii dar si de constructie a unui corp viguros si suplu bazat pe argumentul „sportul contribuie la intretinerea si ameliorarea sanatatii dand astfel vigoare gandirii”. TAEROBIK este o metoda construita de specialisti in domeniul sportului prin reorganizarea unor exercitii si mijloace de pregatire ce se regasesc exclusiv in metodica si tehnologia de pregatire a disciplinei sportive olimpice Taekwondo WTF.

Am intalnit in cei doi ani de cand am iesit pe piata de servicii cu acesta formula de practicare a activitatii fizice, o serie de sali de sport sau persoane private cu pretentii de a folosi denumirea sau chiar de a conduce sedinte/antrenamente/lectii sub aceasta denumire. Consideram ca, chiar si sub acest nou semn al „Zodiacului” sub care multi cred ca s-au nascut „copy-paste”, nu se pot asocia sau subroga in drepturile si obligatiile ce se nasc din drepturile de autor ale federatiei noastre asupra acestei MARCI / INOVATIE. Fata de cele aratate nu numai ca atragem un semnal de alarma dar si folosim acesta ocazie prin a NOTIFICA pe toti cei fara un acord scris din partea Federatiei Romane de Taekwondo WTF folosesc denumirea pentru ( publicitate sau scop comercial) sa renunte imediat aceste actiuni. In caz contrar Federatia Romana Taekwondo WTF isi rezerva dreptul de actiona orice persoana fizica sau juridica ce se va subroga in drepturile ce ne revin privind folosinta acestei marci. Pentru toti cei interesati de folosinta acestei marci TAEROBIK va rugam, sa ne contactati pe adresa federatiei in vederea intocmirii documentelor de franciza si inscrierea celor ce urmeaza sa conduca activitatea la Cursurile de Formare.

Despre HOSHINSUL

„Cea mai puternica sabie este aceea ce nu iese din teaca”.

Cum Taekwondo este cunoscut si ca o disciplina cu potential si in zona aplicativa de AUTO-APARARE, in ziua a doua de concurs pe timpul pauzei a fost organizat Modulul de Hoshinsul sub conducerea Dlui. Silochi Florinel, coordonatorul acestei probe ce face parte integranta din programa nationala Taekwondo WTF. Concursul solicitat delegatiilor prezente pentru a participa cu cate 2 sportivi la aceasta activitate a fost onorat si depasit ca o dovada a interesului acordat acestei probe. Modulul a fost propus pentru aceasta data urmare a numarului ingrijorator de mare a sportivilor restanti la aceasta proba, la ultimului examen de grad, organizat in orasul Sovata, sesiunea Iulie 2012. Acesta specializare/proba, joaca un rol esential in structurarea personalitatii practicantiilor de Taekwondo WTF. Cei 600 de sportivi cat si invitati prezenti ce nu au fost putini, ne-au ajutat, sa depasim o audienta promitatoare de mai mult de 1000 de suflete, ce au vibrat la unison cu fiecare miscare, fiecare explicatie, sustinand cu aplauzele lor fiecare moment.

Am avem multe de spus, dar si un program de urmarit si nu oricum.

Apreciem cand sunteti cu ochii pe noi.

Cu drag.

Federatia Romana Taekwondo WTF

P.S. Credeti, alaturati-va muncii sale. Fiti blanzi cu voi, daruiti!