DAVID IMPOTRIVA LUI GOLIAT

David impotriva lui Goliat!

Ne uitam in urma, nu foarte departe, la ce ar fi putut fi, dar mai ales, la ce a fost. O categorie a gigantilor, a unor tineri atat de dezvoltati fizic si intelectual, incat ar fi putut sa practice orice alt sport, au ales insa Taekwondo.

Pentru noi, cei de acasa, sperantele s-au legat de Feher Zsolt, care, cu exceptia a doua greseli tehnice pe parcursul meciului decisiv catre podiumul Olimpic, speculate din pacate de adversar, a fost la inaltime. Cat de putin este nevoie, cat de fina este linia intre agonie si extaz, la acest nivel extraordinar.

Abordarea si atitudinea tinarului sportiv au fost bune, fiind rasplatite cu un punctaj promitator, reusind totodata sa nu permita ca oponentul sau, sportiv cu un avantaj fizic clar vizibil (conform cantarului oficial, 17kg in plus), dar si a inaltimii (cu 15 cm mai inalt), sa nu reuseasca vre-un punct pe atacuri individuale.

Conform masuratorilor si biotipului sau in proces de crestere, Zsolt a solicitat sa participe la categoria de greutate +73Kg, anticipand un efort deosebit dar necesar experientei personale, cu scopul ultimativ de a se califica la Olimpiada de la Rio din 2016, el avand categoria Olimpica de -80Kg la Seniori, in comparatie cu oponentul sau, Jintao, care se lupta la +80Kg.

Dupa chiar si observatiile comentatorului partidei, Zsolt a dat dovada de caracter si curaj impotriva unui adevarat „munte” de om, iar acolo unde multi ar fi cedat, el a continuat si a fost.. agonizant de aproape de o surpriza de proportii.

Cu toate acestea, trebuie sa acceptam aceasta infrangere, insa nu a spiritului, ci a momentului, a locului, in incercarea de a invinge un sportiv Chinez, chiar la el acasa.

Ramanem cu performanta aceasta uluitoare, indiscutabil cea mai mare din istoria tarii noastre la aceasta disciplina sportiva, totodata uitandu-ne cu incredere catre acest pas urias catre viitor, facut cu multa truda si un curaj aproape nebun.

Conform segmentului competitional, statistic vorbind, Feher Zsolt reuseste clasarea pe locul 5 al categoriei +73Kg, cu siguranta cea mai disputata de la aceste Jocuri Olimpice de Tineret.

Conchidem acest articol folosind dictonul Olimpic cu care obisnuieste artizanul acestei minunate performante, Antr. Coordonator al Lotului National, Constantin Apostol, sa isi alinte sportivii: „Ai castigat, continua, ai pierdut, continua”, si nu putem decat sa ne uitam cu interes si cu speranta la aceasta cariera stralucitoare a unui adevarat sportiv de elita, si unde il vor purta acesti primi pasi de mare performer,anticipam noi, catre urmatorul obiectiv propus.. Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Cu drag,

Federatia Romana de Taekwondo WTF