TROPHEUM NAPOCENSE HADRIANUM AELIUS, A III-A EDITIE!

Limba stramosilor nostrii, Dacii, isi lasa amprenta asupra denumirii unuia dintre primele cinci rauri ca debit, ce strabat tara noastra, botezandu-l Samus (involburat, clocotitor, agitat, amestecat).

Astazi, noi il cunoastem dupa denumirea de Somes, dupa influenta data de limba latina denumirii raului (Samysis), ceea ce semnifica dezordonat. Raul Somesul Mare este alimentat de Somesul Mic, Somesul Cald si Somesul Rece cat si de alti afluenti subterani si de suprafata. Acesta strabate in zig zag Campia Somesului, pe care o inunda periodic si asigura irigarea ei la nevoie si reprezinta totodata principala sursa de apa potabila pentru peste 1.9 milioane de locuitori.

Somesul izvoraste din Muntii Rodnei, din zona varfului Pietrosul, asa cum si marile idealuri ale poporului nostru se nasc din cele mai marete si inalte idei, al caror fond si suma sunt o resursa inepuizabila pentru activitatea federatiei noastre.

Disciplina Sportiva Olimpica Taekwondo WTF este expresia de natura simpatica a evolutiei civilizatiei pe diferite axe ale planetei si se regaseste ca si optiune tocmai in registrul nevoilor atat de actuale ale umanitatii.

O parte a societatii a reusit sa depaseasca cutume si bariere ale moralei si spiritului civic greu de imaginat in trecut, iar din pacate in numele unor libertati ale lor clamate cu surle si trambite, s-au facut loc unor slabiciuni si emotii primitive, cu care se confrunta din greu o mare parte a populatiei lumii, de la atentate teroriste, folosirea excesiva a armelor, exploatare a copiilor in diferite forme, foamea, crizele epidermiologice, consumul de droguri, consumul de alcool, xenofobia, rasismul, iar lista poate continua.. in fata tuturor problemelor vechi sau noi.

Sportul ramane un panaceu universal, o reduta ce ofera tinerilor optiunea de a alege si prin asta de a se putea opune prin exemplul reprezentat de sanatate fizica si mentala individuala si de grup ce se regaseste in diferitele optiuni ale ramurilor sportive, tuturor provocarilor varstei, in concurs cu starea societatii.

Anul sportiv 2016, este extensia anilor precedenti in plan sportiv, a ceea ce ne-am propus prin strategia pe termen lung si totodata a programelor noastre formativ-volitive, civice si sociale in incercarea continua de a oferi tinerilor pe langa optiunea sportiva si date utile pentru prevenirea unor devieri personale sau in grup.

In consecinta, vom folosi fiecare ocazie din calendarul intern si international, atat pentru diseminarea unor noi aspecte tehnico-metodologice, dar si a informatiilor utile acestora pentru consolidarea personalitatii lor si eliminarea unor riscuri.

Tropheum Napocense Hadrianum Aelius, competitie aflata la a III-a editie, organizata in data de 19 Martie 2016 in localitatea Apahida a constituit atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, un moment de dezbatere asupra noilor modificari de regulament competitional, dar si asupra selectiei pentru Lotul National de Cadeti ce urmeaza sa ne reprezinte la a VIII-a editie a Campionatului European de cadeti, eveniment ce urmeaza a fi organizat in tara noastre intre 8 si 11 Septembrie 2016.

Daca unii au anticipat rezultatul in cazul sportivilor consacrati, aratam ca in cateva situatii, o serie dintre acestia au confirmat in timp ce altii, au pierdut lamentabil. Cursa pentru locul in cadrul Lotului National reprezentativ continua, iar selectionerii sunt cu ochii pe sportivi cu real potentia.

Conform rezultatelor oficiale ale evenimentului, Locul I in clasamentul general a fost adjudecat de CSA Steaua Taekwondo Bucuresti, locul II de CS Ilyo Bistrita iar pe a treia treapta a podiumului s-a clasat Xploziv Taekwondo Team din Targu Mures.

Ne bucuram de perpetua crestere in popularitate si numar de prezente  al evenimentelor gazduite de localitatea Apahida, aceasta a III-a editie avand circa 300 de sportivi de la 20 de cluburi, angrenati in lupta pentru medalii.