EROII NOSTRI MICI SI MARI

Competitia Slovenia Open s-a incheiat dupa cea de-a doua zi de desfasurare in care am reusit sa obtinem inca doua medalii, de aceasta data, de bronz.

Protagonistii acestor doua performante sunt sportivii Bura Mihai Cristian la categoria -49kg Cadeti si Cristescu Mihai, la categoria -57kg Cadeti, dealtfel, pentru acestia fiind si primele rezultate notabile la o competitie de clasa G1.

Modificarile regulamentului probei de Kyorugi, regina Taekwondo-ului WTF, au transformat intalnirile directe (meciurile) dintre sportivi intr-un adevarat ritual al zestrei genetice, a modului in care sunt hraniti / pregatiti si odihniti, asezonat cu noile planuri tactice, ce sunt din ce in ce mai complexe.

Argumentele calitative si cantitative ale antrenamentului, atat din perspectiva pregatirii fizice generale, cat si a celei specifice au readus la viata executia unor lovituri cu membrele inferioare prin rotatia corpului de la cca 180° pana la 720°, fie individualizate, fie succesive. De apreciat este si numarul mare de lovituri executate cu membrele inferioare, punctate cu eficienta de arbitri.

Numarul mare de meciuri / categoria de greutate si nivelul ridicat al prestatiei sportivilor, aduc noi provocari personale acestora, dar si colectivuluit tehnic, care in pofida performantelor atinse, are de schimbat foarte multe aspecte metodologice, aliniate nevoilor viitoare.

Impotriva lipsurilor de la aceasta data, atat in ceea ce priveste baza materiala si a oricaror surse financiare din partea MTS, am reusit, cu sprijinul COSR, al cluburilor sportive si a conducerii federatiei, organizarea participarii la trei competitii internationale si o competitie nationala, dar si mai important, prin mijloace proprii si atrase, sa acoperim un numar de cca 50 de zile de pregatire centralizata pentru mai multi sportivi.

Cu aceasta ocazie dorim sa le multumim tuturor celor ce au fost si sunt implicati in acest efort!