CUPA ILYO 2019

Cupa Ilyo este o actiune de calendar sportiv ce atinge dezideratele de organizare si manifestare sportiva in concurs cu aspiratile federatiei noastre, fiind promovata si sustinuta ca atare. In acest an, Cupa Ilyo aflata la editia a VIII -a, deschide calendarul national reunind in data de 02.03.2019 un numar de circa 300 de sportivi, ce au repezentat 26 de cluburi.

Competitia a fost organizata cu sprijinul autoritatilor publice locale si al iubitorilor acestei discipline sportive olimpice. Am regasit sala de sport, spatiile de cazare si celelalte facilitati, intr-o stare foarte buna, ceea ce oglindeste grija autoritatilor fata de tinerii implicati in fenomenul sportiv de performanta. Implicit, prin calitatea instalatiilor si facilitatilor, se reflecta interesul autoritatilor pentru incurajarea practicarii sportului prin componenta recreativa si de sanatate, a caror rezultate se vor regasi in starea generala de sanatate a membrilor societatii, prin aceasta dovedind o viziune solida pentru viitor.

Competitia noastra s-a desfasurat conform noului format competitional, avand in structura toate 5 dintre cele 5 probe propuse, respective KYORUGI, POOMSAE, HOSHINSUL , SPEEDKICK si KYOKPA. Participantii au dovedit interes pentru dezvoltarea orizontului sportiv personal si colectiv, prestatia lor ridicandu-se la un nivel apreciabil.

In baza noilor achizitii de soft, materiale si echipamente specifice, aceasta competitie a fost prima actiune de calendar intern sportiv organizata in Romania, in care toate clasele de varsta s-au luptat conform tuturor specificatiilor impuse de WT (veste, senzori, minute, runde), este totodata si prima competitie ce a folosit Video Replay certificat de WT pentru competitii europene, mondiale folosind tehnologie hardware si camere video HD de ultima generatie.

Deasemenea este de remarcat faptul ca prin managementul bun al Colegiului de arbitri, formatul nou de competitie, cat si parghia de anvargarda privind remuneratia la un standard ridicat, am inregistrat cea mai mare cerere si prezenta a arbitrilor la o competitie interna. Aratam ca la acesta competitie nu am inregistrat contestatii, iar notarea arbitrilor a reflectat o buna prestatie.

Spectacolul de maiestrie oferit de sportivi in cadrul probelor de Hoshinsul si Kyokpa a impresionat audienta si a dat o nota asteptata competitiei. Totodata, proba de Speedkick a carui format este setat pe interesul si nevoile grupei de varsta copii, a creat emulatie si motivatie in randul celor mici. Rezultatele acestei probe fac parte din programul de cercetare al federatiei si se constituie intr-un element masurabil ce contribuie la confirmarea sau infirmarea datelor de anamneza colectate.

Clubul sportiv Ilyo Bistrita, condus de catre Muti Marius, s-a dovedit o gazda primitoare si o structura sportiva implicata in programele federatiei. Este de remarcat pentru acesta ocazie si buna prestatie a sportivilor consacrati din cadrul acestui club, precum Riti Ana, Musteata Liana, Cantor Dan si Bura Mihai.

La finalul acestei competitii am lasat in urma amintiri placute si clipe de neuitat. Felicitam toti participantii, atat sportivi cat si tehnicieni, asigurandu-i pe acestia de respectul si consideratia cuvenita.

Salutam cu drag intrega suflare din cetatea Bistritei si le multumim pentru ospitalitate.