PASIND CU DREPTUL IN NOUL AN

Sportivii de toate varstele aflați în programul de pregătire centralizată, au revenit în forță după cele 10 zile de vacanta.

Alături de familiile acestora, au petrecut în armonie cu cei dragi, sărbătorile de iarna. Rasfatul bunicilor, mătușilor și a vecinilor și-a lăsat amprenta, majoritatea dintre ei revenind cu câteva kilograme în plus și ore adunate de odihna.

Sub aceste rezultate și ele la randul lor planificate (revenire / refacere fiziologică și psihomotrica), domnul antrenor coordonator Apostol Constantin și tehnicienii federației au trecut la treaba și împreuna cu sportivii, au început pregătirea din data de 4 Ianuarie.

Etapa planului de pregatire este una de încărcare și măsurători, care anticipăm ca va ajuta în determinarea viitoarelor categorii de greutate ale sportivilor. Excepție fac Badea Alexandru, Simon Szabolcs, Musteata Liana și Mocanu Andreea, selectionati în lotul Olimpic, sportivi care și-au păstrat chiar și în aceste condiții atât categoria de greutate cat și o corespunzătoare forma fizica.

Ne aflăm în fața unei mari provocări, date atât de lipsa finanțării adecvate a activității și nevoilor acestor sportivi, corespunzător cu dezideratul de calificare directă la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Chiar dacă managementul federatiei, prin calibrarea economica, a facut posibila continuarea pregatirii lotului și a sportivilor mai tineri selectionati, nu este posibl sa nu existe o viziune a MTS și COSR sau planuri de susținere pentru aceste etape de tranzit de la un an la altul, cu toate că legislația prevede aceste obligații.

De menționat, este ca, ne luptăm și cu disconfortul generat de amatorismul celor care se succed pe la conducerea MTS, ce au împărțit bani pe considerente politice, transparente, ca de obicei, omitand plata premierii sportivilor medaliați la Campionatul European pe categorii Olimpice de Tineret 2019, situație în care se afla și alte discipline sportive.

Sperăm sa rezistam acestor presiuni inadmisibile în anul Olimpic, iar tehnicienii, așa cum au făcut și în trecut, sa muncească în continuare pro bono. Sportivii au trecut deja primele evaluări psihologice și teste morfo-functionale și se pregătesc cu sarguinta și determinare pentru a infrunta toate aceste dezacorduri administrative, năzuind la rezultatele propuse.

Prima competiție de verificare, cu grija bunului Dumnezeu, pentru ca este tot ce a mai rămas copiilor români ce practica sportul de performanta, este Slovenia Open, clasificata G1, desfășurată între 21 și 22 Februarie 2020 la Ljubljana în Slovenia.