ARBITRAJ INTERNAȚIONAL Licență anuală – Pregătire continua

In perioada 27-31.01.2022 arbitrul internațional Matei Georgeta a participat in această calitate reprezentând Federatiei Romane de Taekwondo WT la Seminarul de Pregatire Continuă organizat sub autoritatea World Taekwondo (WT).

Gazda acestui Seminar internațional a fost Russia Taekwondo WT Federation, iar activitatea sa desfășurat în cadrul Centrului de Pregătire Sportivă din orașul Moscova – capitala Rusiei, având lectori experimentați formatori conduși de catre directorul colectivului internațional al arbitrilor Dl. Chakir Chelbat.

Pentru acestă activitate practică si tehnico-metodică au fost invitați un număr de 99 de arbitri ce urmau să devină eligibili in cadrul planului de selecție pentru jurizarea evenimentelor internaționale planificate pentru anul 2020.

Din ratiuni medicale datorate fenomenului Covid, au fost prezenti un număr de 59 arbitri. Seminarul s-a tinut pe parcursul a 3 zile si a constat în parcurgerea principalelor proceduri din cadrul regulamentului competițional.

Toți arbitri prezenți au parcurs probele eliminatori fizice, verificarea reflexelor, acuitatea auzului si a văzului, iar la finalul cursului au avut loc probele specifice de “scoring test” și de “IVR”. Rezultatele testărilor au fost comunicate în cadrul cursului, ocazie în care au fost evidențiate pozitiv cele mai bune calificative, printre care sa numărat si cel al arbitrul internațional Matei Georgeta IR- 75-0041.

Federatia noastră a asigurat suportul logistic și financiar pentru această activitate de interes internațional, iar alături de buna prestație a delegației noastre arătăm că am atins un important obiectiv, de a putea avea un arbitru oficial eligibil pentru arena marilor confruntări sportive ale anului 2022.

HAI ROMÂNIA!!!

F.R.Tkd WT