PRESIDENT’S CUP 2022

În cadrul Programului PARALIMPIC de Taekwondo WT 2022, sportiva Nacu Ștefania a participat alături de antrenoarea Gleveșan Andreea la competiția PRESIDENT’S CUP 2022, eveniment desfășurat în orașul Durres din Albania, în perioada 18 – 19 Februarie 2022.

Participarea s-a datorat cooperării membrilor Consiliului Director care au înțeles și susținut propunerea președintelui federației Constantin Apostol de a continua acest important program în pofida lipsei de buget și întârzierii acestui proces de finanțare.

Astfel, conducerea federației a reușit economii  în anul 2021 și cu sprijinul unor prieteni ai disciplinei sportive olimpice Taekwondo WT, a putut fi realizat acest deziderat al participării și clasării sportivei noastre pe locul 5 al acestei prestigioase competiții din clasa G2.

În perioada iunie – decembrie 2021, coordonatorul Programului Paralimpic la nivel național Albert Janina Ștefania, a reușit în colaborare cu Centrul Național de Cercetare Documentare Omologare și Pregătire Continuă, sub coordonarea maestrului Constantin Apostol, conturarea unor noi parametri interni de abordare tehnico-metodică privind dezvoltarea și promovarea acestui domeniu sportiv, dedicat unor membri ai societății ce necesită sprijinul și considerația noastră.

Sportiva Nacu Ștefania este legitimată la Clubului Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu din anul 2016 fiind îndrumată de către antrenorul Palangă Laurențiu. A fost pentru primă dată selecționată în cadrul lotului de juniori în anul 2019. De atunci micuța Ștefania a crescut, are 16 ani și a devenit o sportivă ce participă la grupa de vârstă seniori, fiind în continuare cea mai tânără sportivă din competiția Paralimpică la nivel mondial.

Prin efortul și implicarea personală a colectivului tehnic al federației, această tânără sportivă este expresiaunui proiect sportiv de succes, ce ar trebui susținut și promovat de toate organizațiile  publice în rândul persoanelor cu dizabilități.

Epopea noastră continuă!

Cu prietenie,

F.R.Tkd WT